Пъпешът и динята са сред най-сочните и освежаващи летни плодове.

...
Пъпешът и динята са сред най-сочните и освежаващи летни плодове.
Коментари Харесай

Лесна диета с пъпеш и диня

Пъпешът и динята са измежду най-сочните и освежаващи летни плодове. Те ни хидратират в горещите дни и ни зареждат с фибри, без да вредят на фигурата ни. Сладки и ароматни са, по тази причина участват в доста предписания за плодови салати, енергизиращи шейкове и плодови смутита. Всъщност те са и измежду най-предпочитаните съставни елементи на режими за намаляване.

В тази връзка ви предлагаме лесна диета с пъпеш и любеница. Тя е обикновена и се явява петдневен пост.

По време на диетата ви е разрешено да ядете единствено папая, любеница и пъпеш. Диетата детоксикира тялото, помагайки на организма да изхвърли ненужното. Освен това оказва помощ да влезете във форма преди морето. Ето какво би трябвало да ядете всеки ден:

Ден 1: Само зрял пъпеш.

Ден 2: Само узряла любеница.

Ден 3: Папая до обяд, последвана от вода с мед до 14 часа, по-късно единствено вода до 15:30 часа, вода с мед още един път до 17 часа и по-късно папая, до момента в който си легнете.

Ден 4: Само узряла любеница.

Ден 5: Само зряла пъпеш.

 Лесна диета с любеница и пъпеш

Диетата с пъпеш и любеница също има редица други правила и рекомендации, които практикуващите би трябвало да съблюдават. Например, преди самия режим има интервал на авансово разчистване от три до седем дни, когато би трябвало да ядете леки диетични храни и да избягвате месо, млечни артикули, бързи храни, кофеин и сладки храни и питиета.

Добре би било по време на лесната диета да масажирате тялото си с бадемово масло, в допълнение към правенето на лека йога, стречинг и дихателни извършения. Това ще ви помогне да съхраните кожата си в супер форма даже и след намаляване.

И трите плода в диетата имат доста хранителни субстанции и оферират няколко изгоди за здравето. Например пъпешът е добър източник на витамин А. Динята пък е добър източник на ликопен и антиоксиданти. Тя може да помогне за възстановяване на храносмилането и понижаване на възпалението. Папаята е изненадващо богат източник на калций.

Една от основните съставки, изчезнали в динената диета обаче, е протеинът. Папаята, динята и пъпешът - трите съществени съставки на диетата, не са богати източници на протеини.

 Диня и пъпеш

Както е известно, човешкото тяло се нуждае от доста количество протеин всекидневно за редица функционалности, в това число растежа и възобновяване на нашите кафези. Ето за какво не се предлага да организирате диетата с любеница, пъпеш и папая повече от седмица.

От друга страна, постоянно можете да се наслаждавате на предписания с любеница и и ястия с пъпеш.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР