Пъпът е свещено място в нашето тяло. Не само защото

...
Пъпът е свещено място в нашето тяло. Не само защото
Коментари Харесай

Защо да си капваме масло в пъпа

Пъпът е свещено място в нашето тяло. Не единствено тъй като посредством него сме били свързани с майката в утробата. Тук се пресичат всички енергийни канали. Поради това нанасянето на лечебно масло в тази област, постоянно е дейно. Ще ви посочим пет аргументи да си капвате масла в пъпа, само че не би трябвало да забравяте, че етеричните масла наложително би трябвало да се прибавят към масла-носители (сусам, кайсия, авокадо, масло от гроздови семки).

Отстраняване на мръсотията

Поради сложната си досегаемост в региона на пъпа живеят доста бактерии. Учените са пресметнали, че са към 1400. При естествен имунитет те са безвредни, само че въпреки всичко всеки би желал да е чист. Тук на помощ идват маслата. Потопете памучен тампон в масло от жожоба или масло от гроздови семки и изтърквайте с него пъпа си, преди душа или ваната. Така елементарно ще отстраните насъбраната нечистотия, написа zdrave.to.

Подобрява храносмилането

Невероятно, само че факт: капването на масла в пъпа оказва помощ на храносмилането. При диария или хранително отравяне, гадене и отичане, разредете няколко капки етерично масло от мента или джинджифил с носещо масло и капнете няколко капки от него в пъпа. Това ще облекчи болката и дискомфорта.

Намалява менструалната болежка

Ако по време на цикъла ви изтезава болежка, капнете няколко капки етерично масло от мента, кипарис, култивиран чай и джинджифил в пъпа. Полежете известно време по тил с тази примес, до момента в който спазмите намалеят.

Увеличава плодовитостта

Редовното потребление на масла в пъпчето усилва плодовитостта както при мъжете, по този начин и при дамите. А това, в общи линии, не е изненадващо, тъй като пъпът е първата ни връзка с майката и живота. Подгответе си примес от масло-носител и етерично масло от култивиран чай. Тя работи релаксиращо, повлиява позитивно качеството на сперматозоидите и контролира хормоните и менструалния цикъл - затова, усилва възможностите за забременяване.

Балансиране на чакрата свадхистхана

В аюрведа чакрата свадхистхана е главният източник на сила и въображение. Тук се раждат фантазиите, фантазиите и задачите. За да балансирате тази чакра, използвайте рапично масло. Капнете малко количество от него в пъпа и леко масажирайте. За да подобрите резултата, можете да добавите етерични масла от сандалово дърво, розово дърво и иланг-иланг. Правете си подобен лек масаж един път седмично, с цел да подпомогнете креативното си начало.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР