Папагалите като цяло са изключително общителни птици и затова подходящи

...
Папагалите като цяло са изключително общителни птици и затова подходящи
Коментари Харесай

Характер и поведение на вълнистите папагалчета

Папагалите като цяло са извънредно общителни птици и по тази причина подобаващи за домашни любимци, а за вълнистите папагалчета се знае, че са обичаните папагалови птици. Това се дължи освен на пъстрото им красиво оперение, а и на характера и държанието им в дома на стопанина.

Няма по-весели и игриви създания от животинското царство, а като прибавим и способността им да възпроизвеждат звуци и думи от човешката тирада, те са в действителност ненадминати във връзка с занимания, които доставят.

Всички папагали, в това число вълнистите, са доста интелигентни създания. Дали това им достолепие, или приятелското разположение към стопаните, е причина да бъдат желани, е мъчно да се дефинира. По-важното е удоволствието, което основават при наблюдаване на всекидневието им.

Най-интересни като държание са двойките вълнисти папагалчета. Те издават забавен тон, когато откриват контакт.Привечер пък те издават забавен мърморещ тон. Когато спят също мърморят и е занимателно да се следят.

Когато са разтревожени, ядосани или се конфронтират с някого, те изпъват главата си напред, отварят човката и изпъват пръстите на краката. Когато двама мъжки се конкурират за храна или женска те стават изключително шумни, водят даже борби и тогава е нужно да бъдат разграничени.

Тези дребни птички живеят на двойки и когато мъжкият и женската изпитват нежни усеща един към различен, те се хранят взаимно и тази линия в държанието им е изключително трогателна.

 Вълнисти папагали Снимка: Uschi_Du/pixabay.com

По държание вълнистите папагали са доста чисти птици и прекарват дълго време в грижа за перата си. Начинът, по който се грижат за себе си, е доста занимателен и си коства да се следи. Те обичат непосредствената връзка и употребяват и оперението се за задачата. Когато вълнистото папагалче желае да наподобява мощно и значимо, то стяга перата към тялото си и се изправя в цялостен растеж. С крилата си пък демонстрира деликатност, или че му е горещо.

Типична линия от характера на вълнистото папагалче е, че обича да гризе всичко, до което има достъп, от пръчките на клетката до играчките си. Затова е належащо птичето да бъде обградено от естествени за него материали, с цел да се избегне отравяне на папагалчето с предмети и растения.

Веселата птичка се забавлява елементарно, защото обича да играе с играчки. Камбанки, кубчета, даже ключодържателят може да се окаже доста занимателна играчка за птичето. Поради това образованието на вълнистото папагалче е елементарно и занимателно, съзнанието му елементарно може да бъде ангажирано и направлявано, а интелигентността му го прави добър и усърден възпитаник.

Вижте също препоръки при избор на вълнисто папагалче и какво ядат вълнистите папагали.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР