Папа Франциск взе някои изненадващи решения, които биха могли да

...
Папа Франциск взе някои изненадващи решения, които биха могли да
Коментари Харесай

Папата назначи жена на важен пост във Ватикана

Папа Франциск взе някои изненадващи решения, които биха могли да се окажат голяма стъпка към смяна във Ватиканската дикастерия. Франциск назначи сестра Алесандра Смерили за краткотраен секретар на Дикастерията за поощряване на цялостното човешко развиване и за пратеник на Комисията на Ватикана за Covid-19, съобщи ДПА, като се базира на Светия трон.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Zonalocale (@zonalocale)

Смерили е първата жена, назначена за секретар на дикастерия - ведомство от администрацията на Ватикана. Назначаването й я трансформира в най-високопоставената жена  в Римската курия. Сестра Смерили е първата жена, заемала подобен пост на висше равнище до момента. Новото предопределение заменя както някогашния секретар монсиньор Брюно Мари Дюф, по този начин и отец Аугусто Аугусто Дзампини. Добре прочут факт е, че Римокатолическата черква разрешава единствено мъже да бъдат ръкополагани, защото свещениците и дамите обичайно са били изпращани в сенките на нейната администрация, отбелязва NBC. 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Architecture meets Nature (@thelivingchapelproject)

Въпреки това организациите за поддръжка на правата на дамите, в това число такива, които поддържат католически монахини, от дълго време молят папата да назначи повече дами на висши длъжности във ватиканската администрация.

Това е и мотивът в новогодишната си проповед при започване на 2020 година Франциск да съобщи, че дамите би трябвало да бъдат включени напълно в процесите на взимане на решения в църквата.

 
5 случая, в които папа Франциск направи " гражданска война "
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР