Папа Франциск вдигна папската тайна, налагана при случаи на сексуални

...
Папа Франциск вдигна папската тайна, налагана при случаи на сексуални
Коментари Харесай

Папата вдигна папската тайна върху случаите на сексуални посегателства

Папа Франциск подвигна папската загадка, налагана при случаи на полови похищения в средите на Католическата черква, предадоха международните организации.

Папската загадка до момента се постановяваше върху съобщаването на случаи на полови похищения, само че също и върху процесите и присъдите в тази област. Така папа Франциск направи още една стъпка в битката против половите издевателства в Католическата черква, отбелязва Франс прес.

Ройтерс показва, че измененията се вкарват с два папски документа. Те обгръщат практиките, които се ползват от известно време в някои страни, в това число информиране на цивилните управляващи за съмнения за полово безчинство, където това се изисква от закона. Документите също така не разрешават налагането на обвързване за безмълвие на тези, които оповестяват за полови издевателства или настояват, че са станали жертва на такива.

Вдигането на папската загадка върху този жанр случаи беше основно условие, отправено от църковните водачи на срещата на върха във Ватикана през февруари, отдадена на половите закононарушения.

Франциск също така увеличи от 14 на 18 години възрастта, под която Католическата черква счита порнографските фотоси за детска порнография, заяви Асошиейтед прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР