Папа Франциск ще се моли цял месец за едно единствено

...
Папа Франциск ще се моли цял месец за едно единствено
Коментари Харесай

За какво ще се моли папата цял месец?

Папа Франциск ще се моли цялостен месец за едно само нещо – завършек на пандемията от ковид. Светият отец откри през днешния ден своя едномесечен " Маратон на молитвата " за преустановяване на пандемията от  Covid-19, написа VaticanNews.

В известие за пресата, с което афишира самодейността, Папският съвет за поощряване на новата евангелизация изяснява, че " в отговор на сърдечното предпочитание на Светия Отец месец май ще бъде отдаден на " маратон на молитвата ", за завършек на пандемията, която засегна света към този момент повече от година, и да изиска обновяване на обществените и трудови действия.

При идването си във Ватиканската базилика в събота вечерта, папа Франциск беше поздравен от група младежи, носещи свещи. След това съпроводен от младежите, папата се насочи към Григорианския параклис, където се обитава античният облик на Мадона дел Соккорсо (Дева Мария).

Изображението е копие от 16-ти век на по-ранна стенна живопис от истинската базилика " Свети Петър " и е възобновено през 2013 година, първата година от понтификата на папа Франциск.

След това всеки ден в 19 часа българско време ще има свещенодействие в друг храм по света, което ще се предава онлайн.

Сред местата, които ще се включат в събитието, са Фатима в Португалия, Лурд във Франция и църкви в Полша, Нигерия, Куба, Южна Корея и Съединените щати. Инициативата ще приключи на 31 май в параклиса в градините на Ватикана.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР