Папа Франциск призова за сътрудничество в рамките на Европейския съюз

...
Папа Франциск призова за сътрудничество в рамките на Европейския съюз
Коментари Харесай

Папата и мигрантите. Ето за какво призова Франциск


Папа Франциск прикани за съдействие в границите на Европейския съюз във връзка с приемането на мигрантите, идващи през Средиземно море, заяви Българска телеграфна агенция.

" Европейският съюз би трябвало да одобри политика на съдействие и помощ в това отношение ", акцентира Франциск на конференция по време на полета, с който се завърна в Рим от визитата си в Бахрейн. " Кипър, Гърция, Италия и Испания не могат да бъдат оставени да се оправят с всички мигранти ", предизвести той.
-->
Папата прикани мигрантите да бъдат одобрявани, подпомагани, насърчавани и интегрирани. Без " тези четири стъпки, работата с мигрантите не може да бъде добра ", съобщи роденият в Аржентина свещеник, който към този момент назова Средиземно море " най-голямото гробище в света ".

В отговор на въпрос за митингите в Иран папата съобщи, че битката за правата на дамите би трябвало да се води непрекъснато, отбелязва Ройтерс.

" Трябва да продължим да се борим за това, тъй като дамите са подарък. Бог не е основал индивида и по-късно му е дал кученце, с което да си играе. Той е основал две равнопоставени същества - мъжа и дамата ", акцентира Франциск. " Общество, което не е способно да разрешава на дамите да играят по-важни функции, не се движи напред ", предизвести главата на Римокатолическата черква.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР