Папа Франциск призова американските граждани да избягват насилието, да търсят

...
Папа Франциск призова американските граждани да избягват насилието, да търсят
Коментари Харесай

Папа Франциск призова САЩ да пазят демокрацията

Папа Франциск прикани американските жители да заобикалят насилието, да търсят помиряване и да пазят демократичните полезности след офанзивата против постройката на Конгреса на Съединени американски щати от поддръжници на президента Доналд Тръмп.

„ Повтарям, че насилието постоянно се саморазрушава. Нищо не се печели от принуждение и се губи толкоз доста “, сподели главата на Римокатолическата черква в своето неделно послание, представен от „ Ройтерс “.

За повторно папата, който посети Съединени американски щати през 2015 година по време на ръководството на президента Барак Обама, приказва за насилието във Вашингтон.

„ Апелирам към управляващите в страната и цялото население да поддържат високо възприятие за отговорност, да успокоят нещата, да насърчат националното помиряване и да защитят демократичните полезности, които се коренят в американското общество “, сподели Франциск.

Той сподели, че желае да насочи „ гальовен привет “ към всички американци, чиято страна е „ разтърсена от скорошната блокада на Конгреса “.

Мнението на папа Франциск и Доналд Тръмп, който посети Ватикана през 2017 година, се разминава по редица въпроси, в това число имиграцията и изменението на климата.

На 6 януари последователи на президента щурмуваха Капитолия по време на общо съвещание на двете камари на американския Конгрес за одобряване на успеха на демократа Джо Байдън на президентските избори, които се организираха на 3 ноември предходната година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР