Папа Франциск осъди днес националистическите лидери, които обвиняват мигрантите за

...
Папа Франциск осъди днес националистическите лидери, които обвиняват мигрантите за
Коментари Харесай

Папата призова националистите: Не обвинявайте мигрантите за всички злини

Папа Франциск осъди през днешния ден националистическите водачи, които упрекват мигрантите за проблемите в страните им, а те самите подхранват неналичието на доверие в обществото, като преследват нечестни облаги и водят ксенофобска и расистка политика, съобщи Ройтерс.

Светият отец, за който отбраната на мигрантите е значим приоритет, изрази мнението си в обръщение по отношение на отбелязвания на 1 януари от Католическата черква Световен ден на мира, съобщи Българска телеграфна агенция.

Посланието бе изпратено до държавни глави, държавни ръководители и интернационалните организации.

Изявлението на Светия отец идва в миг, когато имиграцията е един от най-спорните проблеми в страни като Съединени американски щати, Италия, Германия и Унгария, отбелязва Ройтерс. Агенцията напомня, че папата е влизал в дебат по отношение на правата на мигрантите с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и италианския крайнодесен водач Матео Салвини.

" Политически обръщения, които са склонни да хвърлят виновността за всяко зло на мигрантите и да лишават бедните от от вяра са неприемливи ", сподели Франциск, без да загатва съответни страни и политици.

Папата уточни, че днешните времена са " белязани от климат на съмнение, който се корени в страха от другите и чужденците, или от паниката за личната сигурност ".

Миналата седмица Светият отец похвали първия Глобален пакт за миграцията, който слага цели за възстановяване на ръководството на миграцията. Редица страни, сред които Съединени американски щати, Италия, Унгария и Полша, обаче не участваха на форума в Мароко.

Папата осъди редица " пороци " на политици, които съгласно него подкопават достоверната народна власт и водят до проваляне в публичния живот посредством разнообразни форми на безнравственост.

Сред тези пороци папата открои злоупотребите с държавни средства, нечестните облаги, ксенофобията, расизма, неналичието на угриженост за околната среда и плячкосването на естествените запаси.

Франциск предложи 8 критерия за оповестяване на политик за благословен, дефинирани за пръв път от виетнамския кардинал Франсоа-Ксавие Нгуен Ван Тхуан, като управление за държанието на високопоставените държавни чиновници.

Те, съгласно папата, биха заложили цели, които политиците да си слагат. Сред тях са задълбочено схващане на ролята им, персонален образец за благонадеждност, работа за общото богатство и реализиране на коренна смяна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР