Папа Франциск има подобно присъствие на екрана като някои от

...
Папа Франциск има подобно присъствие на екрана като някои от
Коментари Харесай

Вим Вендерс: Филмът за папата е повече от биографичен - той е своеобразно пътешествие

" Папа Франциск има сходно наличие на екрана като някои от най-големите кино звезди, с които ме е свързвала работата ми. Но при него то идва от вътрешната страна, от неговите убеждения и религия, както и от желанието му да приказва с всички нас ", споделя режисьорът Вим Вендерс във връзка на документалния си филм " Папа Франциск: Човек на думата си ".

Българските фенове ще го видят на Киномания на 24 ноември от 18.00 ч. в зала 1 на НДК, оповестяват уредниците.

Продукцията, с премиера в Кан, включва изявленията с духовния лидер и фрагменти от негови пътувания. Папата дава отговор на многочислени въпроси на хора от друга възраст и специалност, обръщайки се непосредствено и откровено към феновете, разяснява проблемите за бедността, фамилията, опазването на природата, обществената правдивост, имиграцията, материализма, предава Българска телеграфна агенция.

Филмът е повече от биографичен - по-скоро е самобитно странствуване с папа Франциск. А неговият зов за мир в конфликтните зони по света, както и за мир и разговор сред другите религии има силата да сплоти хората от целия свят. Това е една от аргументите известният немски режисьор да счита, че филмът ще е забавен за хора от всички религии, освен от християнската. Той отбелязва също, че папа Франциск е ослепителен образец за човек, който държи на думата си, откровен и импровизиран.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР