Папа Франциск и генералният секретар на ООН със съвместно изявлени

...
Папа Франциск и генералният секретар на ООН със съвместно изявлени
Коментари Харесай

Папата и Гутериш със съвместно изявление за мигрантите, климата и ядрените оръжия

Папа Франциск и генералният секретар на Организация на обединените нации със взаимно изявлени в края на годината в петък, призовавайки света да си спомня деца, умиращи от апетит, мигранти, търсещи сигурност, и планета, застрашена от нуклеарни оръжия и климатични промени, оповестява АП.

Франциск е хазаин на Антонио Гутериш и двамата излязоха със взаимно видео известие от библиотеката на папата. Темите засегнаха голям брой въпроси, по които Ватикана и Организация на обединените нации намират възходяща обща позиция.

Двамата осъдиха " абсурда " с глада и тежкото състояние на мигрантите, принудени да избягат от домовете си поради спорове, световно стопляне или религиозно гонене.

Те оповестиха за " аморално " както потреблението и притежаването на нуклеарно оръжие, по този начин и се заклеха да се борят дружно против " чумата " - всички типове злоупотреби с деца.

Ватикана бе остро подложен на критика от комитет по правата на индивида на Организация на обединените нации за абсурда със полови злоупотреби на духовенството, макар че тази седмица Франциск отговори на едно от главните недоволства на комисията и анулира правилото за " папската загадка " при такива случаи.

След десетилетия от време на време враждебни връзки във връзка с политиките в региона на репродуктивното здраве на Организация на обединените нации, Ватиканът на Франциск все по-често включва чиновници на Организация на обединените нации в конференции и мнения за политики и приема някои от главните цели на организацията. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР