Пандемията ускори дигитализацията на нашия живот. Това пък естествено засилва

...
Пандемията ускори дигитализацията на нашия живот. Това пък естествено засилва
Коментари Харесай

Acronis си партнира с A1 за своя облачен дейта център в София

Пандемията форсира дигитализацията на нашия живот. Това пък естествено ускорява и киберзаплахите и последните месеци демонстрираха, че огромна част от фирмите не са доста готови за тях. Досега единствено огромните компании мислеха в тази посока и вземаха ограничения, до момента в който дребните и междинни предприятия са доста надалеч от това мислене.

В тази обстановка „ А1 България “ и Acronis оповестиха партньорството си за плана Acronis Cloud Data Center в София. Глобалният водач в киберзащитата Acronis избра центъра за данни на А1 за най-новия от своите 111 облачни дейта центрове по света. Платформата Acronis Cloud Infrastructure дава достъп на доставчиците на услуги до цялостен набор от решения за бекъп и киберзащита. Благодарение на това бизнес клиентите на А1 ще могат да се възползват от услугата A1 Cyber Backup - интелигентно решение, което интегрира бекъп на данни, устройства и приложения, бързото им възобновяване при положение на случай, AI основана отбрана от криптовируси и рисков програмен продукт, и принадлежности за отдалечено ръководство в едно.

Acronis избра А1 Data Center за локация на своя заоблачен дейта център за района на Източна Европа заради геолокация му и репутацията на „ A1 България “ като приближен сътрудник и водещ снабдител на телекомуникационни и ICT услуги в страната.

Една от главните цели на А1 е да даде на фирмите, обществените организации и обществото софтуерни решения за техните бизнес потребности. „ За да реализираме това, ние комбинираме опита на инженерните ни фрагменти с know-how на нашите сътрудници, които са измежду водещите софтуерни компании в света. Горд съм да поздравявам Acronis измежду тях. Твърдото ми разбиране е, че дружно A1 и Acronis могат да дават на българския бизнес комфортен и благонадежден метод за ръководство на потребностите им от киберсигурност и отбрана от загуба на данни ”, разяснява Михаил Семерджиев, старши управител в направление „ Маркетинг “, А1 България.

“Това беше нещо, което нашите сътрудници желаеха от известно време - да имат Център за данни на Acronis в България. Сега те могат да защитят потребителските данни локално, знаейки, че са подкрепени от световен сътрудник, който е в режим на подготвеност 24x7x365, с цел да позволи всевъзможни проблеми. С нашата световна мрежа от центрове за данни ще можем да отговорим на големия размер от данни и да доставим нашите най-хубави решения за киберзащита на доставчиците на услуги и техните клиенти, ” сподели Иван Дудин, районен шеф „ Продажби “ в Акронис.

Глобалната мрежа от дейта центрове на Acronis към този момент включва местоположения в Съединени американски щати, Англия, Швейцария, Лихтенщайн, Франция, Германия, Испания, Израел, Япония, Австралия, Канада, Бутан, Бразилия, Гърция, Южна Корея, Португалия, Чехия, Полша, Дания и Сингапур. С новия дейта център в София доставчиците на услуги в България ще могат да съхраняват сериозни за бизнеса данни на своите клиенти локално на територията на страната. 

Всички дейта центрове на Acronis са проектирани да дават отговор на корпоративните и регулаторни условия. Global/local Initiative, както беше оповестена на Acronis Global Cyber Summit 2020, дава опция на сътрудниците на Acronis да оферират услугите си световно, да се възползват от географското им разположение и да прибавят стойност локално съгласно, спецификите на всеки пазар. Тя покрива и условията за бързо възобновяване след зародил случай за българските снабдители и клиенти, предлагани на конкурентни цени. В резултат на това доставчиците на услуги ще отговорят на непрекъснато възходящите условия за сходство с регулациите в сектора, сигурността на данните и за реализиране на висока продуктивност.

Сред решенията, които се оферират от новия дейта център, е Acronis Cyber Protect - неповторима платформа за бекъп, възобновяване при случай, отбрана от последващо потомство против рисков програмен продукт, киберсигурност и принадлежности за ръководство на крайните потребителски устройства и приложения - всички ръководени от обединен портал.

Всички решения на Acronis са предопределени да адресират петте вектора на киберзащитата, като подсигуряват сигурността, достъпността, поверителността, достоверността и сигурността (Safety, Accessibility, Privacy, Authenticity, Security) на данните, приложенията и системите на дадена организация. По същия метод облачните дейта центрове на Acronis са проектирани да дават най-високите равнища на наличност, сигурност и сигурност на данните - като всяко оборудване разполага с най-съвременно съоръжение, както и с най-хубавите оперативни и контролни системи за сигурност.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР