Пандемията ще свърши, когато няма вече уязвимо население, което може

...
Пандемията ще свърши, когато няма вече уязвимо население, което може
Коментари Харесай

Цветелина Великова: Вирусът реагира и спрямо генетичния материал на хората

Пандемията ще свърши, когато няма към този момент уязвимо население, което може да се разболее , съобщи пред БНР имунологът доктор Цветелина Великова. Според нея в началото са били посочени 70% от популацията за така наречен стаден имунитет поради чисто психологическия резултат, само че в действителност би трябвало над 90 на 100 от хората да са имали контакт с вируса.
Специалистът.
„ Най-притеснителното е, че можем да повторим неприятния опит на други страни, в които се измести болестта измежду млади и измежду деца. Това би станало, в случай че към момента огромна част от децата под 18-годишна възраст не бъдат имунизирани, тъй като те остават най-уязвими “, разяснява доктор Великова в предаването „ Преди всички “. 

Няма по какъв начин да имаме силова намеса . Децата би трябвало да желаят и те да се имунизират. Но без позволение на родителя това не би могло да се случи “, акцентира тя.

Имунологът уточни, че съгласно специалисти Делта разновидността на ковид е „ много рисков за Европа “, а може би ние ще сме от най-уязвимите.

„ Генофондът е друг в Азия и в Европа. Ние не сме сигурни по какъв начин би протекъл. /…/ Вирусът реагира и по отношение на генетичния материал на хората . “

Повече по тематиката чуйте в звуковите файлове.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР