Пандемията промени коренно нашето всекидневие и сега е по-важно от

...
Пандемията промени коренно нашето всекидневие и сега е по-важно от
Коментари Харесай

Яйца и спанак на закуска гонят вируса

Пандемията промени радикално нашето ежедневие и в този момент е по-важно от всеки път да преминем към здравословен метод на живот. Експерти от Острова споделят няколко рекомендации по какъв начин да запазим положително физическо положение по време на изолираност.

Без сладки храни за закуска – те подхранват чревната микрофлора, предизвикат апетита и дисбалансират равнището на кръвната захар. Вместо това, да се употребява нещо солено и с протеин – яйца, сьомга, даже бекон, авокадо, домати, гъби, спанак.

За обяд – цветуща салата с още протеин. Специалистите предлагат всевъзможни сурови храни да се употребяват за обяд най-късно до 16 часа, защото по-трудно се смилат. Маруля, домати, моркови, краставици, целина, копър са верният избор на храни, богати на антиоксиданти и витамин С, значими за имунитета. Салатата може да се овкуси със зехтин, който е богат на Омега 9 мазнини. За добавка е уместно печена риба, пилешко, говеждо или скариди.

От вечерята зависи сънят. Добрите въглехидрати усъвършенстват спането, защото отделят инсулин, предшественика на серотонин (хормонът на щастието), който пък предшества мелатонин (хормона на съня). Пилешкото месо и рибата са за предпочитане за вечеря, а алените меса да се употребяват най-късно до обяд.

Експертите предлагат да се лимитират „ разходките “ до хладилника и да не се стои по пижама от самото начало. 20-минутни тренировки, последвани от душ, подтикват продуктивността и възприятието за обикновено ежедневие. Особено значимо е да се разтягаме, защото в този момент прекарваме множеството време изгърбени пред екраните. Не би трябвало да се прекалява с алкохола – най-вече две чаши вино на седмица, защото продължителното изразходване крие риск от пристрастяване.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР