Пандемията от коронавируса показа, че в света има системно неравенство

...
Пандемията от коронавируса показа, че в света има системно неравенство
Коментари Харесай

„Амнести Интернешънъл“: Пандемията изложи на показ системното неравенство в света

Пандемията от ковид сподели, че в света има редовно неравноправие и подтисничество, произлизащи от несъвършенството на интернационалната политическа система. Това се показва в годишен отчет, оповестен от интернационалната неправителствена организация „ Амнести интернешънъл ”.

„ Пандемията от Covid-19 трагично разкри и изостри неравенствата във и сред страните и показва крещящото неуважение на модерните водачи към човешките полезности “, съобщи генералният секретар на организацията Аниес Каламар.

Според нея „ светът е в безпорядък “ и политиците към този момент не могат да отрекат, че „ обществената, икономическата и политическата системи се разпадат “.

Властите в няколко страни в Европа и Централна Азия употребяват пандемията, с цел да разширят своите пълномощия, да подтиснат свободите и да пренебрегват отговорностите си за съблюдаване на правата на индивида, съгласно създателите на отчета, който проучва обстановката с правата на индивида в 149 страни.

В отчета се показва, че пандемията е засегнала изключително етническите малцинства, бежанците, възрастните хора и дамите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР