Пандемията от коронавирус затвори в домовете им стотици милиони хора

...
Пандемията от коронавирус затвори в домовете им стотици милиони хора
Коментари Харесай

Интернет инфраструктурата по света е под огромно напрежение - slava.bg

Пандемията от ковид затвори в домовете им стотици милиони хора по света. Те реалокират по-голямата част от своите действия към цифровото пространство, което доста усили световното потребление на Интернет.

Интернет инфраструктурата претърпя забележителен растеж в натоварването, заради нараствания брой хора, които работят от домовете си и пазарят отдалечено, спазвайки наложените защитни ограничения.

Тъй като множеството от ежедневните ни действия мигрират към цифровото пространство, Интернет инфраструктурата е под огромно напрежение от големия брой консуматори. В резултат на това електронната търговия процъфтява, на фона на доста магазини, които остават затворени, заради политиките за сигурност.

Освен това се вижда доста нарастване в използването на цифрови услуги, основани на абонамент, защото развлеченията отвън дома към този момент не са налична опция.

Доставчиците на Интернет разхлабват рестриктивните мерки за трафик данни, с цел да посрещнат възходящите потребности на потребителите, само че някои специалисти показват угриженост във връзка с способността на Интернет инфраструктурата да бъде в крайник с бързо възходящото търсене.

„ Времето, което хората прекарват онлайн, без значение дали става въпрос за работа или разтоварване, е голямо, което не е изненадващо, като се имат поради всички наложени ограничения”, споделя Винсентас Гриниус, изпълнителен шеф на Heficed, предава Technews.bg.

По неговите думи, в напъните за поддържане на стабилността на мрежата търсенето на Интернет сървъри се е повишило с най-малко 30 % и като се има поради по какъв начин се развиват настоящите събития, нуждата от пригаждане към натоварването ще продължи да нараства.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР