Пандемията от коронавирус оказа сериозно влияние върху живота на всеки

...
Пандемията от коронавирус оказа сериозно влияние върху живота на всеки
Коментари Харесай

Остапенко за Hawk Eye Live: Не вярвам на тази система; прави грешки и убива емоциите

Пандемията от ковид оказа съществено въздействие върху живота на всеки един от нас и всекидневието ни трябваше да претърпи някои съществено промен, до момента в който обстановката се възстановява още веднъж. Част от тогавашните превантивни мери обаче се задържаха в някои посоки, като умерено бихме могли да дадем образец със системата Hawk Eye Live, която размени съдиите на линните в тенис шампионатите.

В началото задачата беше просто да се понижи наличието наоколо до корта, само че въпросното изобретение стартира да действа с помощта на голям брой камери, ситуирани в разнообразни точки на корта, които изпращат аудио сигнали към съдията на стола в действително време и по този метод на процедура се елиминираше възможноста за неточност.

Точно това накара голям брой съревнования да се откажат от концепцията за връщането на човешкия фактор, разчитайки на по-голямата правдивост в отсъжданията, която би трябвало да подсигурява системата. Изглежда обаче някои играчи не виждат нещата по този метод и Йелена Остапенко не се поколеба да отправи  остри рецензии към работата на Hawk Eye Live:

" Тази система действа, когато си изиска. Повечето състезатели се нахвърлят на съдиите за топки, които мъчно човешкото око може да отличи дали са в корта, до момента в който не предявяват никакви искания към Hawk Eye Live, въпреки че от време на време стават фрапантни разминавания. Научени сме да имаме вяра, че технологията е безгрешната и въпреки самата аз от време на време да съм в неточност, то новата електроника не прави нужната работа и убива страстите в спорта.

Източник: Tennis Infinity

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР