Пандемията от COVID-19 остави много хора без работа и накара

...
Пандемията от COVID-19 остави много хора без работа и накара
Коментари Харесай

Успешен старт на новото работно място

Пандемията от COVID-19 остави доста хора без работа и накара други да изоставен местоработата си в търсене на нещо по-добро. За тези, които към този момент са съумели да се уредят с нова позиция, приспособяването към друго работно място може да бъде същинско предизвикателство, изключително в случай че те се причисляват към работещи напълно от разстояние екипи или такива, разчитащи на хибриден модел. Когато сте изправени пред море от нови лица и напълно нова фирмена просвета, добре е да имате авансово квалифициран проект за деяние. Ето няколко тествани във времето метода да си гарантирате добър старт в ново работно място:

Направете положително първо усещане

Трудно може да измененията първичното усещане, което сте основали у останалите, за това е значимо да се постараете то да е положително. „ Изследванията демонстрират, че хората си вадят бързи заключения за интелигентността и характера на другите, като доста постоянно е задоволително единствено едно 30-секудно взаимоотношение. Понякога тези заключения са по-точни, в сравнение с мислим “, написа Томас Чаморо-Премусик, професор по бизнес логика на психиката в Университетския лицей в Лондон.

За да сте сигурни, че сътрудниците ви ще ви виждат в позитивна светлина, е значимо да бъдете изключително отзивчиви и дружелюбни през първата седмица от работата ви на новата позиция. Ето какво може да извършите, с цел да оставите положително първо усещане:

-Преди първия ви работен ден проверете какъв е дрес кода в компанията и планирайте облеклата си за седмицата. Всички офиси имат разнообразни стандарти, само че най-важното е облеклата ви да ви разрешават да бъдете уверени. Ако работите от разстояние, проверете дали компанията има някакви характерни политики за това. Като цяло би трябвало да се постараете да изглеждате професионално, даже в случай че сте избрали по-удобен вид облекло.

-Бъдете подготвени да обясните от кое място идвате и какво се надявате да получите от новата си позиция. За да избегнете в обстановка, в която звучите, все едно сте наизустили авансово цялостен сюжети, търсете „ универсални истини “ за това какво вършиме и какво е значимо за вас, поучава Гуен Моран съавтор на The Complete Idiot's Guide to Business Plans ”.

-Опитайте да се отпуснете. Всички ваши сътрудници знаят какво възприятие изпитва човек, когато стартира работа на ново място. Фокусирайте се върху това да научите какъв брой се може повече неща за новата работа и за вашите сътрудници.

Задавайте доста въпроси

Първите няколко дни в новата работа може да минат бързо и да не бъдат изключително запаметяващи се. За това е добре да слушате деликатно другите по време на срещите на екипа и да си водите мемоари за неща, които ви объркват или интересуват. След като създадете лист с значими точки от контактите си с другите ще можете да зададете верните въпроси, които ще ви оказват помощ да разберете по-добре компанията и останалите. Когато вашия началник или някои от сътрудниците ви имат свободно време, може да им зададете някои от тези въпроси.

„ Важно е да разбирате по кое време имате потребност от помощ и да не се срамувате да търсите такава “, написа Ширийн Джафер, основен изпълнителен шеф на платформата за търсене на работа Edvo. „ Вместо да мълчите, когато не разбирате нещо, питайте. Така ще спестите значимо време, което може да отделите за по-важни задания. Задаването на въпроси показва, че желаете да вършите работата си по-добре, като повече ръководители бяха предпочели да ви обяснят по какъв начин да извършите дадена задача, в сравнение с да получат неудовлетворителен резултат от вашата работа и да би трябвало да я повторите “, отбелязва той.

Започнете да изграждате връзки с останалите допустимо най-скоро

Най-важната част от всяко работно място са хората. През първата си седмица на работа не забравяйте да се визиите на допустимо най-вече ваши сътрудници и да положите старания за създаване на взаимоотношения с тях.

Ако стартирате работа в дребна компания, пробвайте да ходите на обяд с друг сътрудник всеки ден, с цел да имате повече време да опознаете самостоятелно всички. Постарайте се да запомните имената на вашите сътрудници и да ги употребявате по постоянно в връзката с тях, с цел да създадете незабавно възприятие за персонално почитание.

„ Изграждането на взаимоотношения в по-голяма компания няма да се случи толкоз естествено. Ще би трябвало да положите огромни старания, с цел да го осъществите “, написа Ели Хюизенга от Zapier. Тя предлага да планирате срещи на четири очи с сътрудници, с които знаете, че ще работите постоянно, и да поискате от тях имената на други хора, с които е добре да се познавате.

Какъвто и да е размерът на новото ви работно място, пробвайте се да потърсите другар овреме, защото той може да ви помогне да се ориентирате в новата конюнктура и да ви дава поддръжка, когато имате потребност от такава. Изграждането на мощни взаимоотношения ще ви помогне да вършите по-добре работата си.

Софи Кобилински  за FastCompany.com

Превод и редакция: Георги Георгиев / Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР