Пандемията от Covid-19 е предизвикателство за целия свят, но истината

...
Пандемията от Covid-19 е предизвикателство за целия свят, но истината
Коментари Харесай

По-малко разводи и повече бракове в Ковид-ерата у нас

Пандемията от Covid-19 е предизвикателство за целия свят, само че истината изисква да признаем, че тя носи със себе си и известни поучения, а от нас зависи дали ще използван наученото и ще надмогнем страховете си.

За множеството фамилии провокациите по време на пандемията доведоха до сближение и превъзмогване на компликациите в фамилния живот. Това сподели за Българска телеграфна агенция Михаела Джоргова, уредник за България на самодейността Международна седмица на брака.

Според психолога доцент Румен Бостанджиев всяка рецесия може да предизвика благоприятни условия за сближение. Там, където има проблеми и където е прекратена връзката, се стига до изостряне на напрежението и раздели в двойките, добави той.

" Самата сериозна обстановка е тестване, на което другите двойки дават отговор по друг метод според от това какво е качеството на връзките сред сътрудниците ", сподели доцент Бостанджиев.

В първата година от пандемията се регистрира спад в броя на подписаните бракове, което е провокирано от ограничаващите коронавирус ограничения, само че също по този начин има и забележителен спад в разводите.Доц. Бостанджиев уточни, че пандемията се е отразила на всички по друг метод. Голяма част от хората се стресират, изпадат в депресивни положения и се самозатварят, до момента в който други, които съумяват по-критично да възприемат информацията, съумяват да изработят по-конструктивни модели на държание.

През миналата 2021 година се е следи увеличение на броя на браковете, както и всеобщо понижаване на разводите в немалка част от градовете в цяла България, сподели Михаела Джоргова. Тя разяснява, че позитивна статистика се следи и в растежа на раждаемостта поради данните от 2019 година и 2020 година Увеличението на раждаемостта е симптом за по-голяма непосредственост в фамилиите, разяснява Джоргова.

Справка в уеб страницата на Националния статистически институт демонстрира, че броят на подписаните бракове през 2020 година е 22 172, а през 2019 година те са 29 198.

Пандемията от Cоvid-19 и ограничаващите ограничения не стопират хората, които имат предпочитание да сключат брак. Според данни, предоставени за Българска телеграфна агенция от Столичен дом за радостни обреди за датата 22.02. 2022 година са планувани 70 сватби. Оттам обобщават, че от началото на пандемията през 2020 година сватбите са намалели, само че през 2021 година те са били със 700 повече.
 УНИЦЕФ: Потърпевши от пандемията са децата, нуждаят се от поддръжка
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР