Пандемията на коронавируса ще причини сериозни финансови загуби за Футболната

...
Пандемията на коронавируса ще причини сериозни финансови загуби за Футболната
Коментари Харесай

Колко милиона загубиха във Висшата лига

Пандемията на ковид ще аргументи съществени финансови загуби за Футболната асоциация на Англия, оповестяват английските медии. Според " Таймс " организацията ще загуби към 100 милиона лири. Заради пандемията през вчерашния ден УЕФА отсрочи Евро 2020 за идната година. В Англия, както и в съвсем всички останалите страни от Европа, краткотрайно са спрени мачовете от вътрешните шампионати.

Междувременно, вестник " Сън " оповестява, че клубовете от Висшата лига са създали проект за оставащата част от сезона. Предполага се, че оставащите 92 мача ще се играят без фенове и ще се състоят на стеснен брой неутрални игрища. На един стадион дневно ще се организират по няколко срещи, а тимовете ще играят през три дни. Планира се всички мачове да бъдат излъчени онлайн.

Клубовете от Висшата лига се притесняват, че няма да могат да приключват сезона. В Англия има да се доиграват най-вече срещи, в сравнение с в другите европейски шампионати. 

Ръководителите на британския футбол също се тормозят от вероятно нарушение на контракта за телевизионните права на стойност 3 милиарда английски лири, в случай че този сезон не приключи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР