Пандемията може да предизвика нарастване на незаконната търговия с животни

...
Пандемията може да предизвика нарастване на незаконната търговия с животни
Коментари Харесай

Пандемията засилва пет заплахи за биоразнообразието

Пандемията може да провокира повишаване на противозаконната търговия с животни и на бракониерството, да смекчи екологичните условия към бизнеса, да усили горските пожари, да редуцира финансирането на природозащитните стратегии, а също и да докара до бързо изсичане на скъпи гори, заяви ТАСС, базирайки се на съветското поделение на Световния фонд за дивата природа.

В сериозна обстановка като сегашната е значимо да не се взима от природата повече, в сравнение с може да даде, в търсене на бързи резултати, съобщи Българска телеграфна агенция.

Първата опасност за дивата природа е увеличение на противозаконната търговия с диви животни и повишаване на бракониерството. Едно от решенията против него е да бъдат засилени наказванията за контрабанда и да се усъвършенства взаимоотношението сред ведомствата, занимаващи се с нейното секване.

Втората опасност е да бъдат смекчени рестриктивните мерки за добиващата индустрия, каквито оферти има.

За да бъде понижена заплахата от огромни горски пожари, могат да бъдат увеличени санкциите, да бъде неразрешено изцяло паленето на суха трева, да бъде увеличено държавното финансиране на предохранителни ограничения.

Съкращаване на финансирането на природоопазващи стратегии и увеличение на изсичането на скъпи гори също е добре да бъде избягнато.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР