Пандемията допринесе за забогатяването на най-заможните хора в света, но

...
Пандемията допринесе за забогатяването на най-заможните хора в света, но
Коментари Харесай

10-те най-богати в света стават все по-богати

Пандемията способства за замогването на най-заможните хора в света, само че другата страна на монетата е, че от ден на ден хора живеят в последна беднотия. Това се твърди в годишния отчет на благотворителната организация „ Оксам “. По-ниските приходи на най-бедните в света са съдействали за гибелта на 21 000 души всеки ден, само че 10-те най-богати мъже в света са удвоили общото си положение от март 2020 година, се твърди в отчета на организацията.

Тя нормално разгласява наблюденията си за световното неравноправие при започване на срещата на Световния стопански конгрес в Давос. Това събитие нормално събира хиляди корпоративни и политически водачи, звезди, деятели, икономисти и публицисти в швейцарския ски курорт. Високопоставената среща обаче ще се организира за втора поредна година онлайн поради разпространяването на разновидността Омикрон.

Все отново конгрес ще има и той се открива тази седмица, а тематика на разискванията на най-богатите и авторитетните в света ще включват прогнози за развоя на пандемията, справедливостта на имунизациите и енергийния преход.

„ Тази година имаше нов милиардер, който се изграждаше съвсем всеки ден по време на пандемията, до момента в който 99% от международното население е в по-лошо състояние заради локдауни, по-слаба интернационална търговия, по-малко международен и местен туризъм и вследствие на това 160 милиона души повече хора бяха изтласкани към беднотия. " Това сподели Дани Срискандараджа, основен изпълнителен шеф на „ Оксфам “. Той разясни, че благотворителната организация всяка година разгласява годишния си отчет преди срещите в Давос, с цел да притегли вниманието на икономическия, бизнес и политическия хайлайф.

По данни на Форбс, 10-те най-богати мъже в света са: Илон Мъск, Джеф Безос, Бернар Арно и фамилията, Бил Гейтс, Лари Елисън, Лари Пейдж, Сергей Брин, Марк Зукърбърг, Стив Балмър и Уорън Бъфет. Докато общо благосъстоянието им набъбна от 700 милиарда $ на 1,5 трилиона $, има обилни разлики сред тях. Състоянието на Илон Мъск набъбна с повече от 1000%, до момента в който на това на Бил Гейтс се усили с по-скромните 30%.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР