Пампорово отваря ски зоната от днес. След обилния снеговалеж през

...
Пампорово отваря ски зоната от днес. След обилния снеговалеж през
Коментари Харесай

С по-високи цени Банско и Пампорово отвориха ски зоните

Пампорово отваря ски зоната от през днешния ден. След изобилния снеговалеж през последните дни към този момент работят съвсем всички ски писти в курорта. От управата на зимния курорт регистрират, че за първи път от няколкото години има толкоз доста сняг през декември.

В Банско също се радват на сериозна снежна завивка. Там формалното разкриване на сезона е на 18 декември, само че от днес пистите към този момент одобряват първите скиори. От събота и пистите в Боровец   ще посрещат туристи.

От 18-и  до 28 декември, в това число, в Пампорово оповестиха промоционален интервал с цени на еднодневна въжен превоз карта, които резервират миналогодишните стойности от 62 лв. за възрастен, 49 лв. за младежи и 37 лв. за деца.

От 29 декември влизат в действие постоянните цени на ски услугите за новия зимен сезон с цена на еднодневна въжен превоз карта 75 лв. за възрастен, 59 лв. за младежи и 45 лв. за деца. От управата на курорта осведомят, че за този зимен сезон новата полудневна карта ще усили времето за каране по пистите с 45 минути, стартирайки от 11.45 до 16.30 часа.

Отстъпки са планувани при закупуване авансово онлайн на ски услуги като лиф карти, инструктор или наемно съоръжение. На територията на комплекса са инсталирани спомагателни станции за безконтактно приемане на въжен превоз карти посредством сканиране на кюар (QR) код. През този зимен сезон в постройката на един от най огромните хотели ще проработи лаборатория за бързи и PCR проби.

" Оптимист съм за идния зимен сезон. Два са главните критерия да бъде сполучлив – първият е да има доста сняг, а вторият - да има доста туристи ", съобщи министърът на туризма Христо Проданов по време на откриването на зимен сезон 2021/2022 в Пампорово. Той оцени, че в курорта са създадени условия противоепидемичните ограничения да се съблюдават.

В Банско промоционалните цени на ски картите са до   26-ти декември. 70 лева ще е дневната карта за възрастни до 26-ти декември. Само през утрешния ден картата ще бъде на цена от 20 лева. След 26-ти декември ще има 12% нарастване в цените, като дневната карта ще коства 79 лева.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР