Паметник на убития български граничар Петър Бъчваров, който бе убит

...
Паметник на убития български граничар Петър Бъчваров, който бе убит
Коментари Харесай

Турция строи паметник на убития граничен полицай Петър Бъчваров


Паметник на убития български граничар Петър Бъчваров, който бе погубен преди повече от месец до момента в който извършва дълга си, ще построи Турция на границата.

Това е заречен външният министър на Турция Мевлют Чавушоглу, който се срещна в Анкара с ръководителя на българското Народно заседание Вежди Рашидов, написа " 24 часа ".

" Това, което се случи на границата, е тъжна покруса, отиде си младо момче. Всички сме съгласни, че това не е политика, а случай. Те предложиха да създадат монумент на това момче. Неприятен случай на границата, който неприятните хора биха могли неприятно да го изтълкуват. А знаете, връзките години наред са били положителни, дипломацията е дейна и добра ", посочи шефът на българския парламент.

Анкара пък приема съществено случая, а тяхната посланичка у нас е посетила фамилията на починалия е изявила подготвеност да помогне в случай че имат потребност от нещо.

" Чавушоглу удостовери, че се радва, че България постоянно е била добър медиатор сред Европейски Съюз и Турция, а по отношение на емиграцията би било хубаво Европа, Турция и България да седнем и обсъдим проблемите. 5-10 индивида в случай че минат границата, това не е емиграция, това са произшествия. Ако през днешния ден нямаме напор, и да няма в бъдеще, би трябвало да седнем на масата и да решим тези проблеми ", настоя Рашидов откакто по-рано денем разгласи, че българският парламент ще е основател и медиатор на огромен политически конгрес, отдаден на миграцията.

Той уточни, че при визитата си преди дни президентът Радев е дал дума, че през януари на КПП-та ще има още по едно-две гишета, с които да се облекчи трафика.

На срещата станало ясно, че въпреки сред Турция и България да няма съглашение за реадмисия, турците одобряват назад незаконните, които са хванати влизайки на наша територия от тяхната. Вежди Рашидов пък е уверил, че страната ни е кардинална в битката с тероризма и незаконната миграция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР