Пълноправното членство на България в Шенген става съвсем трудна задача

...
Пълноправното членство на България в Шенген става съвсем трудна задача
Коментари Харесай

Петър Витанов: Нечистоплътните действия по върховете на МВР правят Шенген все по-трудна задача

Пълноправното участие на България в Шенген става напълно сложна задача на фона на свадите по върховете на Министерство на вътрешните работи. Това разяснява Ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент Петър Витанов.
„ Още, когато се взе половинчатото решение да влезем единствено по въздух и вода беше ясно, че това е по-скоро деяние „ за пред света ", тъй като няма никакъв стопански резултат за България. Известно е, че голямата част от транспортните доставки се правят посредством сухопътните ни граници. Преди европейските избори е ясно, че няма по какъв начин да има спомагателен прогрес по тематиката, а по-късно идва унгарско председателство на Европейски Съюз. Но като похлупак на всичко имаме политическата рецесия в България, както и разкритията за нечистоплътни дейности по върховете на Министерство на вътрешните работи. Това към този момент тотално срутва имиджа на страната ни ", счита Петър Витанов. Като ръководител на Инициативния комитет за опазване на Трети март, Витанов е удовлетворен, че това беше единствената корекция, която не мина в променената Конституция. А оценката му за прекроения главен закон е, че той е „ правна злополука ".
„ Всички към този момент виждаме до какво доведоха конституционните промени. Те са позорни. Комитетът за опазване на Трети март съумя да се пребори текстовете за смяна на националния празник, да отпаднат. Що се отнася до останалите промени в Конституцията, към този момент виждаме тежките последици. Единствено може да се надяваме да има решение на Конституционния съд, което да възвърне някаква форма на правдивост, тъй като тези промени бяха въодушевени само от желанието да се отсмъсти на президента Радев, да му се отнеме опцията да взе участие по-активно в политическия развой. Сега виждаме, че най-големите апологети от ПП-ДБ, подлагат на критика служебния кабинет. Но нали тъкмо те го направиха вероятен в този му тип, да е в действителност кабинет на ГЕРБ ", добави Витанов.
Петър Витанов счита, че изборите две в едно ще дадат спомагателна легитимност на определените за евродепутати. „ И тази година ще имаме 17 евродепутати, само че можеше и да са по-малко, тъй като те са функционалност от популацията, а в България то се топи непрекъснато. Всъщност демографската рецесия е тематиката на тематиките у нас, само че надали е в тази акция ще влезе във фокуса на политиците ", разяснява социалистът.
Петър Витанов е на мнение, че европейските избори ще бъдат потопени от националните тематики.
„ Трудно българите към момента могат да одобряват, че решенията на европейските институции в действителност засягат доста директно живота им ", сподели още Витанов, който бе разгласен за един от най-активните евродепутати за миналия мандат в авторитетна брюкселска ранглиста и взе участие в правенето на над 40 закона.
За политическите вероятности пред левицата, Петър Витанов разяснява: „ Много огромна част от обществото очакваше по-решителни дейности от президента, само че той е държавен глава и това няма по какъв начин да се случи. Въпросът за обединените на лявото е основен и трябваше да мине през Българска социалистическа партия, само че този развой се стопира напълно от управлението. Въпреки всички компликации, обединяването е единствено въпрос на време ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР