Пълномащабната офанзива на руската армия в Украйна ще изостри още

...
Пълномащабната офанзива на руската армия в Украйна ще изостри още
Коментари Харесай

САЩ допускат нова ескалация на войната в Украйна

Пълномащабната атака на съветската войска в Украйна ще изостри още повече ситуацията и ще докара до ескалация на войната. Това е декларирал ръководителя на Комитета на шеф щабовете на въоръжените сили на Съединени американски щати военачалник Марк Мили в ефира на Fox News, оповестява УНИАН.

По думите му, Съединени американски щати предприемали стъпки това да не се допусне. Една от ограниченията, както твърди Мили, са диалозите сред американски и съветски военни. „ Смятам, че постоянно има опция за ескалация и ние би трябвало да управляваме и оценяваме обстановката. С това се занимаваме. Именно затова министър Остин (военният министър на Съединени американски щати - б. р.) приказва с сътрудника си, а аз също приказвам с моя съветски сътрудник, с цел да не се допусне разгръщане до по-ужасна обстановка, в сравнение с е в този момент “, споделя Мили. Той е сигурен, че идващите няколко седмици на войната в Украйна ще са решаващи.

„ Сега в Донбас не престават интензивните боеве сред украинските и съветските сили. От това какво ще стане в идващите няколко седмици ще зависи бъдещото развиване на обстановката във войната “, добави той. Според Мили, разследване от сраженията в този момент в тези региони може да се стигне до прекосяване към позиционна война, само че и до победа на една от двете страни. Той счита, че отчитайки огромните загуби понесени от двете страни, най-хубавият излаз от войната са мирните договаряния.

„ Смятам, че развръзката посредством договаряния би била логически избор “, добави Мили, уточнявайки, че двете страни би трябвало да стигнат до това решение независимо. „ Как всичко ще завърши, това би трябвало да решат президентите Зеленски и Путин “, заключи ръководителят на Комитета на шеф щабовете на въоръжените сили на Съединени американски щати.

Преди това Алексей Арестович, началник на канцеларията на Володимир Зеленски означи, че военната победа на Украйна става малковероятна, в случай че Съединени американски щати не престават да бавят доставките на далекобойна артилерия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР