Пълно объркване за военните настъпи заради ядреното куфарче, от което

...
Пълно объркване за военните настъпи заради ядреното куфарче, от което
Коментари Харесай

Ядреното куфарче на Тръмп побъркало военните

Пълно комплициране за военните настъпи поради нуклеарното куфарче, от което зависи ориста на света.  Отсъствието на Доналд Тръмп от церемонията във Вашингтон ги сложи в шах.

Тръмп е първият президент на Съединени американски щати от нуклеарната ера, който не съобщи персонално куфарчето на приемника си. За първи път от 150 години насам отиващ си президент не участва на клетвата на приемника си.

Кодовете за американския нуклеарен боеприпас, както и куфарчето, което наподобява повече на докторска чанта и тежи към 20 кг, се носи от боен, който стои покрай отиващия си президент. Той го предава на различен боен, съпътстващ новоизбрания държавен глава, незабавно откакто той се закълне, изяснява процедурата Ен Би Си.

Тръмп обаче напусна Белия дом часове преди Байдън да е положил клетва, по тази причина се наложи  куфарчето да се разноски с него  до имението му в Мар-а-Лаго във  Флорида.

До 1 секунда преди 12 ч по обяд американско време досегашният президент продължи да бъде единственият в Съединени американски щати, кадърен да подреди нуклеарна офанзива. С куфарчето до Флорида отпътува и военният, който го носи.

В момента, в който Байдън постави клетва, различен боен му даде друго куфарче, а кодовете за достъп на Тръмп бяха деактивирани. После военният от Флорида трябваше да върне деактивираното куфарче във Вашингтон

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР