Пълна ревизия на Министерството на вътрешните работи, нов закон за

...
Пълна ревизия на Министерството на вътрешните работи, нов закон за
Коментари Харесай

Преговорите за Вътрешна сигурност: Реформа на МВР и ново Министерство на бедствията и авариите

Пълна проверка на Министерството на вътрешните работи, нов закон за Министерство на вътрешните работи и основаване на Министерство на бедствията и повредите. Около тези хрумвания на тематика " вътрешна сигурност " се сплотиха договарящите партии за подписване на съдружно съглашение за бъдещо постоянно държавно управление. 

Освен това партиите се съгласиха и че е нужно освобождение от несвойствени функционалности на полицейските органи, както и по-сериозен надзор върху информацията и достъпа до информация, съчетаем с партньорските служби.

Според тях енужно и бективно вписване на сигналите и на закононарушенията и отчитане на тяхната разкриваемост на база справедливи критерии. В момента статистиката в Министерство на вътрешните работи води едно закононарушение като разкрито сега, в който материалите се рапортуват на прокуратурата, а не когато има влезнала в действие присъда като по този метод се генерира висока разкриваемост.

Българска социалистическа партия е за по-добри условия на труд за служителите на реда

Иван Иванов , заместник-председател на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " съобщи, че социалистите ще работят за общество с висока степен на сигурност, държавна отбрана, спокойни условия за труд, непреодолима защитна среда пред проведената престъпност и нулева приемливост към корупцията. Българска социалистическа партия желае да спре натискът от битовата престъпност, като се основат ефикасни реакции на управляващи против всички типове закононарушения.

Той уточни, че Министерство на вътрешните работи би трябвало да се прегледа в два аспекта – положението на системата, метода на възнаграждение, софтуерната среда, съответната подготовка и въпреки това възприемчивостта на жителите към дейностите на ведомството. За да действат всички тези детайли, са нужни, съгласно него обзор на самото министерство, образуване в рамките от 3 до 6 месеца цялостен функционален разбор на Министерство на вътрешните работи, общественият разговор да бъде налице и да се създаде напълно нов Закон за Министерство на вътрешните работи.

" Министерство на вътрешните работи съставлява една обърната пирамида, която не дава нужния резултат, който чакат жителите и самите чиновници ", уточни Иванов. По думите му би трябвало да бъде комплициран завършек на политическото инженерство в Министерство на вътрешните работи. 

Българска социалистическа партия желае още понижаване на наркоманията, кражбите, издаване на нова полицейска карта, съответна подготовка на чиновниците на Министерство на вътрешните работи за пълноценно следствие на закононарушенията, материално-техническото заплащане, поръчителство на чиновниците на Министерство на вътрешните работи да вървят ръка за ръка и превъзмогване на мигрантската рецесия.

Тодор Байчев  от столетницата разгласи, че е удовлетворен, че партиите стартират да си приказват, само че и да поставят проблемите на масата. " За 30 години народна власт във всички сфери на живота се организират промени и рокади в Министерство на вътрешните работи, само че се вижда една наклонност – парите в Министерство на вътрешните работи нарастват, само че доверието в полицията понижава. Тази наклонност би трябвало да се обърне ", настоя Байчев.



Той уточни, че би трябвало да се следи успеваемостта на работата на фрагментите в Министерство на вътрешните работи. Друг проблем пред ведомството са минималните структурни промени, които се вършат. Това са едни козметични промени – променяне или обединение на обособени, което би трябвало да бъде прекъснато, настоя Байчев и добави, че би трябвало една по-добра законова отбрана на настоящите служители на реда.

Филип Попов  от Българска социалистическа партия означи, че като част от целите би трябвало да бъдат вложени старания за укрепването на южната граница, киберсигурността и взаимоотношението на ГДБОП с ДАНС, ДАР, противопоставяне на домашното население, ограничения за образуване и повишение на мотивацията на чиновниците на Министерство на вътрешните работи и повишение ролята на проверяващите служители на реда.
" ИТН " желае демутренизация
Николай Радулов съобщи, че ограниченията на " ИТН "  съвпадат с тези на Българска социалистическа партия. Въпреки това главните цели пред партията на шоумена Слави Трифонов са застраховане на действителна и ефикасна гражданска сигурност, деполитизация и демутренизация, възобновяване и интензивно прилагане на инструментариума за секване на закононарушения и преобразяване на бранша в поръчител на сигурността и законността. За да се осъществят целите би трябвало да се обезпечи сигурността на елементарния човек.

Радулов настоя за финансова проверка на Министерство на вътрешните работи, цялостна инспекция на десетгодишен интервал обратно и цялостна децентрализация на ведомството. Децентрализацията трябвало да стартира с изваждането на пожарната и гражданска сигурност от Министерство на вътрешните работи, които да бъдат трансформирани в ново Министерство на бедствията и повредите.

Той изиска основаване на държавна организация " Киберсигурност " и насърчаване на поредна и ефикасна кадрова политика. Според него би трябвало проактивност и предварителна работа по откриване и секване на престъпността.

Криминалистиката и криминологията би трябвало да бъдат най-мощните оръжия при разкриването на закононарушенията. Радулов настоя за цялостно възнаграждение на нощния труд и да има сходство сред работа и отмора.

Антон Михайлов  от партията на Слави съобщи, че би трябвало да има усилване на координацията сред органите, които реализират връзката против изпирането на пари, обзор на свършеното досега, нормативни промени, разбор на проникването на непознати капитали в страната ни, генерирани от закононарушения в чужбина, потребление на нови технологии, офшорните сдружения да не бъдат употребявани за правене на бизнес, явен административен надзор и други
" Демократична България " и битката против корупцията Министерство на вътрешните работи купува на служителите на реда щитове с ергономични ръкохватки за 1,7 млн. лв.
Обществена поръчка за доставка на транспарантни противоударни щитове пусна Министерство на вътрешните работи посредством дирекцията си „ Управление на собствеността и соци...

Лидерът на ДСБ в оставка Атанас Атанасова съобщи, че корупцията е главен дестабилизиращ фактор в страната и политиката. Обществото би трябвало да бъде уверено, че най-важната задача на правоохранителната система би трябвало да е битката против корупцията, настоя Атанасов.

Той настоя още за цялостна бистрота на публичните поръчки, цифровизация на процеса и парламентарен надзор. Другите цели пред Демократична България са действителна промени в Закона за правосъдната власт и усилване на ролята на инспектората към Висш съдебен съвет за активността и атестацията на магистратите.

Наложителни са промени в Закона за използване на специфични разследващи средства. Атанасов е склонен с Има Такъв Народ пожарната и гражданска отбрана да бъдат отделени в ново министерство.

Трябва да се създадат доста съществени промени в метода за използване на Специални разследващи средства, считат от " Деморкатична България ".
Министерство на вътрешните работи: Гласуването върви обикновено, 16 000 пазят вота
Изборният развой протича обикновено, без произшествия, криминогенната конюнктура в страната е спокойна, съобщиха от Министерство на вътрешните работи. За обезпечава...

Атанасов уточни, че би трябвало да се ограничи кръгът от огани, които имат право да декларират искане за използване на специфични разследващи средства. Антикорупционната комисия също има право да предлага СРС и това е юридически парадокс, разяснява Атанасов. По думите му прокуратурата също има такова право и това би трябвало да бъде анулирано.

Адвокат Калоян Янков  от " Демократична България " съобщи, че следва да бъде изменен специфичния административен статут с Министерство на вътрешните работи, да се одобри функционален закон за запазване и гарантиране на публичния ред, въвеждане на ясни правила и правила за професионално израстване, да има ръб по личния състав и служебните да се попълнят от хора, приключили гражданско обучение.
" Продължаваме промяната " е за нови закони
Доц. Милен Иванов , част от експертния отбор на " Продължаваме промяната " съобщи, че главният проблем в България е, че има проблем в законодателството. " За да подобрим работата и общото положение на Министерство на вътрешните работи би трябвало да има Закон за публичния ред и Закон за оперативно-издирвателната активност ", настоя доцент Иванов.

Другите проблеми са свързани с изключителния труд, Министерство на вътрешните работи би трябвало да се почисти от всички непотребни структури, които пораждат нуждата от други чиновници.

Съпредседателят на Политическа партия Асен Василев настоя за потреблението на модерни технологии, тъй като има способи за събиране на информация и определяне на надзор.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР