Пълна подкрепа за Украйна и Молдова. Тези приоритети бяха изтъкнати

...
Пълна подкрепа за Украйна и Молдова. Тези приоритети бяха изтъкнати
Коментари Харесай

Срещата в двореца Котрочени: Засилено присъствие на НАТО в Черно море и пълна покрепа за Украйна и Молдова

Пълна поддръжка за Украйна и Молдова. Тези цели бяха изтъкнати на срещата в Букурещ сред румънския президент Клаус Йоханос, немския канцлер Олф Щолц и президента на Молдова Мая Санду.

„ Молдова е обект на систематичен хибриден напън, в това число опит за подкопаване на конституционния ред. Затова ще продължим с твърдата и непоколебима поддръжка за Кишинев. Румъния постоянно ще бъде с Република Молдова “, съобщи Йоханис.

По думите на Йоханис президентът, държавното управление и Народното събрание в Кишинев са работили отговорно, дейно и уверено и са положили обилни старания, с цел да откъснат страната от неуместната зона на непрекъсната взаимозависимост, в която тя е била в плен отдавна.

„ Властите в Кишинев би трябвало да се оправят, наред с други неща, с последствията от войната, повишението на цените и нуждата от обезпечаване на енергийни запаси за идващия сезон. Това са тематики, които преглеждаме предпочитано и на равнище Европейски съюз. Република
Молдова е на фронтовата линия,
изправена пред последствията от войната по границата си. Ще й предоставим цялата нужна поддръжка “, съобщи още президентът на Румъния.

„ Някои желаеха Молдова да падне, Молдова стои изправена “, означи на собствен ред Мая Санду и добави: „ Отървахме се от съветския газов шантаж и застанахме зад европейските полезности. Молдова сподели на целия свят, че е европейска страна “. Тя благодари на Румъния „ за предлагането да бъдат глобени тези, които поддържат дестабилизирането на Република Молдова “ и акцентира, че мястото на страната е „ в огромното европейско семейство “.

„ Молдова не е сама, тя има необятна интернационална поддръжка. На 1 юли ще пътуваме до Кишинев за втората среща на върха на европейската политическа общественост, проведена от Молдова. Тази среща за следващ път ще показва единството на Европа. Подкрепяме Молдова с всичко по силите си, с цел да се отбрани от опитите на Русия за дестабилизация “, съобщи на собствен ред немският канцлер Олаф Щолц.

Германия поддържа присъединение на Румъния към Шенгенското пространство през тази година.

„ Няма да го кажа единствено тук, само че и в доста европейски столици, както и в полемиките в Брюксел, с цел да одобряват тази стъпка. Румъния е изпълнила всички условия.
Имаме потребност от безвредни граници
и добър метод към мигрантите и бежанците “, сподели още Шолц.

Олаф Шолц и Клаус Йоханис засегнаха и други настоящи тематики.

„ Ще поддържаме Украйна военно, до момента в който е належащо. Бих желал да изразя своята признателност за това, че Румъния одобри многочислени украинци. Много съм впечатлен и от солидарността на Румъния с Република Молдова ”, акцентира немският канцлер в двореца Котрочени.

На собствен ред президентът Йоханис разяснява, че е належащо засилено наличие на НАТО в Черно море.

„ Благодарих на канцлера Шолц за оказаната поддръжка за укрепването на Източния фланг. Надяваме се да надградим това съдействие, с цел да укрепим доста отбранителната позиция на съдружниците на фона на на все по-сложните провокации. Сега Черно море е от стратегическо значение повече от всеки път. Ето за какво твърдим, че е належащо засилено наличие на НАТО в, което постанова включването на черноморския въпрос във всички процеси за подсилване на сигурността на евроатлантическата зона “, съобщи президентът на Румъния.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР