Пълна подкрепа от Европейската комисия за членството на България в

...
Пълна подкрепа от Европейската комисия за членството на България в
Коментари Харесай

Еврокомисарят Паоло Джентилони потвърди пред Денков пълната подкрепа на ЕК за влизане на България в Шенген

Пълна поддръжка от Европейската комисия за участието на България в Шенген, както и за напъните за осъществяване на критериите за еврозоната, изрази европейският комисар по стопанска система Паоло Джентилони пред премиера акад. Николай Денков, осведомят от държавната осведомителна работа, откакто двамата организираха среща в Министерския съвет през днешния ден.

В хода на диалога са били разисквани въпроси, свързани със правосъдната промяна в България, битката с корупцията и декарбонизацията. Темите са основни както за цялостното консолидиране на страната ни в европейските институции, по този начин и съответно за реализирането на Плана за възобновяване и резистентност на България.

Министър-председателят акад. Николай Денков посочи, че държавното управление работи поредно по всички основни въпроси и взема решение тежки проблеми, отлагани с години – както в областта на върховенството на закона и битката с корупцията, по този начин и в енергетиката. Премиерът означи, че кабинетът работи в цялостен синхрон с упованията на Европейската комисия за прогрес и акцентира, че през идващите седмици фокусът следва да бъде върху Народното събрание, където следва да бъдат взети значими решения. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР