Напоследък започнахме да свикваме с честата смяна на правителства, на

...
Напоследък започнахме да свикваме с честата смяна на правителства, на
Коментари Харесай

Радев: Започнахме да свикваме с честата смяна на правителства

Напоследък започнахме да привикваме с честата промяна на държавни управления, на парламенти. Това сподели пред публицисти президентът Румен Радев след водосвета на бойните знамена и знамената-светини. 

" Точно в днешното време на рецесии, войни и неустановеност не можем да свикнем с неглижирането на българската войска, където процесите по рационализация се движат мудно. Помните, че ми лиши свикването на няколко поредни консултативни съвета за национална сигурност, с цел да се задвижи процесът по рационализация. На сегашния парламент му лиши съвсем година, с цел да одобри създадената от служебното държавно управление на господин Донев капиталова стратегия за рационализация. А аз от дълго време моля не за незабавни, а за спешни ограничения за секване на тревожния отлив от българската войска със мощна обществена стратегия ", сподели Радев.

Президентът поздрави партиите, че са взели решение за повишение на заплатите на военните. Според него обаче това с изключение на значима, е закъсняла и незадоволителна мярка. " Необходим е повсеместен пакет от ограничения за връщане на привлекателността на военната специалност. Но динамичността на измененията в средата за сигурност постанова да покачваме разноските за защита и 2% към този момент не са задоволителни. Както виждате множеството натовски страни се ориентират на разноски над 2%. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР