Палмейрас е новият-стар шампион на Южна Америка. Грандът от Сао

...
Палмейрас е новият-стар шампион на Южна Америка. Грандът от Сао
Коментари Харесай

Палмейрас дублира титлата си от Копа Либертадорес

Палмейрас е новият-стар първенец на Южна Америка. Грандът от Сао Пауло завоюва Копа Либертадорес за втора поредна година след трагичен край против Фламенго. " Вердао " се наложи с 2:1 след продължения и стана първият тим след Бока Хуниорс през 2001 година, който подвига трофея в две поредни издания на конкуренцията.

В постоянното време финалът, игран на именития " Сентенарио " в Монтевидео, приключи 1:1. Палмейрас откри още в 5-ата минута с гол на Рафаел Вейга, само че звездата на Фламенго Габигол изравни в 72-ата. В продълженията извънредно груба неточност на Андреас Перейра се оказа съдбовна за Фла. Халфът, който е в отбора чартърен от Манчестър Юнайтед, се подхлъзна и подари топката на резервата Дейверсон, а той невъзмутимо я прати в мрежата.

За първи път в историята на край един против различен се изправиха тимовете, ликували в предходните две издания на шампионата. Фламенго беше първенец през 2019 година, а през 2020-а на върха на клубния футбол в Южна Америка стъпи Палмейрас. Общо за пети път финалният конфликт в Копа Либертадорес беше сред противници от една страна. Палмейрас завоюва надпреварата за трети път и се причисли към Сао Пауло, Сантос и Гремио, които са другите бразилски клубове с по три купи. Фламенго остана с два трофея и за първи път загуби край. Рекордьор със 7 оценки е аржентинският Индепендиенте, следван от Бока Хуниорс с 6 и Пенярол с 5. По 4 трофея имат Ривър Плейт и Естудиантес.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР