Палестинското ислямистко движение Хамас заяви днес, че е изпратило до

...
Палестинското ислямистко движение Хамас заяви днес, че е изпратило до
Коментари Харесай

Хамас с позитивен отговор на предложението за спиране на огъня

Палестинското ислямистко придвижване " Хамас " съобщи през днешния ден, че е изпратило до Египет и Катар отговора си на препоръчана рамка за прекъсване на огъня в линията Газа. 

" Хамас " се отнесе към предлагането позитивно, се споделя в изказване на палестинското придвижване.

Катарският министър председател и външен министър шейх Мохамед бин Абдулрахман Ал Тани съобщи през днешния ден, че страната му е получила положителен отговор от " Хамас " на препоръчаното проектоспоразумение.

На взаимна конференция с американския държавен секретар Антъни Блинкън в катарската столица Доха шейх Мохамед не разкри елементи за отговора на " Хамас ".

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън съобщи през днешния ден, че Съединени американски щати проучват отговора на " Хамас " на препоръчана рамка за съглашение за освобождението на заложниците и пауза в сраженията в линията Газа.

Блинкън сподели това на конференция в Катар, като посочи, че ще разиска отговора на " Хамас " с израелски представители, когато посети Израел на следващия ден.

Блинкън не разкри детайлности за отговора.

Вашингтон ще употребява всички налични средства за постигането на пауза в сраженията, която ще се предшества от освобождението на над 100 заложници, посочи държавният секретар.

" Все още има доста работа за извършване, само че продължаваме да имаме вяра, че съглашение е допустимо ", сподели още Блинкън, като означи, че Съединени американски щати са решени да употребяват всяка пауза в сраженията, с цел да проправят дипломатически път към постигането на " обективен и дълготраен мир " в Близкия изток.

Междувременно Червеният кръст заяви през днешния ден, че към 8000 души са били евакуирани през днешния ден от болничното заведение " Ал Амал " в Южна Газа, съобщи Франс прес.

В непосредственост до болничното заведение се водят сражения, като в лечебното заведение към момента има към 300 души.

" Хуманитарната обстановка в линията Газа е повече от пагубна ", сподели представител на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец на конференция в Женева.

" Осем хиляди разселени, които бяха намерили леговище в нашата болница на палестинския Червен полумесец в Хан Юнис " Ал Амал ", напуснаха през вчерашния ден болничното заведение ", заяви представителят, който разясни пред Агенция Франс Прес, че хората са били евакуирани " поради неналичието на сигурност ".

" В момента в болничното заведение има още стотина възрастни хора и хора с увреждания, които не могат да я изоставен, както и 80 пациенти и 100 души личен състав и доброволци ", посочи представителят на конференцията, представен от Българска телеграфна агенция.

ТЕМА преди 4 часа 1824 преди 10 часа 986 преди 11 часа 597
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР