Бившият кмет на пловдивския район Северен Ральо Ралев е спечелил

...
Бившият кмет на пловдивския район Северен Ральо Ралев е спечелил
Коментари Харесай

Бивш пловдивски районен кмет осъди България за 5200 евро в Страсбург

Бившият кмет на пловдивския регион " Северен " Ральо Ралев е спечелил дело против страната ни в Европейския съд по правата на индивида в Страсбург и на днешното си съвещание държавното управление е одобрило едностранна декларация, с която би трябвало да му изплати обезщетение от 5200 евро.

Европейските магистрати са приели, че има нарушавания на презумпцията за невиновност, не е налице и вътрешноправно средство за оспорването им по член 6 § 2 и член 13 от Конвенцията за отбрана на правата на индивида и главните свободи.

Ралев беше арестуван в края на май 2019 година за пожелан рушвет от 60 000 лева от строителния предпримач Здравко Ангелов. Жалбата на някогашния кмет съдържа недоволства за изявления от страна на прокуратурата на последвалата конференция и наличието на определението, с което националният съд е наложил мярката му за неотклонение задържане под стража.

Към сегашния миг наказателното произвеждане против Ральо Ралев се преглежда на първа инстанция от Окръжен съд -Пловдив.

" Вземайки поради практиката на Европейския съд по правата на индивида по делото Баневи против България, в което са открити нарушавания на член 6 § 2 и член 13 от конвенцията, българското държавно управление утвърди едностранна декларация ", се споделя в известието на Министерския съвет.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР