Палестински бойци от Газа са изстреляли ракета към територията на

...
Палестински бойци от Газа са изстреляли ракета към територията на
Коментари Харесай

Изстреляха ракета срещу Израел от ивицата Газа

Палестински бойци от Газа са изстреляли ракета към територията на Израел, оповестиха от израелската войска. Това е първият сходен случай от месеци насам и е знак, че вълната от принуждение към светите места в Йерусалим може да се усили.

Изстреляната ракета не е нанесла провали, защото е била прехваната от израелската противовъздушна система “Железен купол”.

Към края на предходната седмица избухнаха конфликти сред палестинци и израелци към джамията “Ал Акса” в Йерусалим, при което бяха ранени повече от 170 души. Тел Авив упреква “Хамас” за ракетните набези и нормално отвръща с въздушни удари. Джамията Ал-Акса е третото най-свято място в света за мюсюлманите. Евреите назовават региона Храмовия рид, потвърждавайки, че в древността там са се намирали два еврейски храма.

Сблъсъци сред израелски бойци и палестинци при следващото напрежение в региона, Сн.: EPA/ALAA BADARNEH/Bgnes

Израелски бойна авиация нанесоха удари рано тази заран по обект в линията Газа, обвързван с бригадите “Езедин ал Касам” – военното крило на палестинската организация Хамас.

Няколко от ударите са били ориентирани против обект западно от град Хан Юнис в южната част на линията Газа, заяви сътрудник на Анадолската организация.

Радар на Противовъздушна отбрана състемата “Железен купол”, която е свалила ракетата, изстреляна от линията Газа, Сн.: Wikipedia

Палестинското министерство на опазването на здравето не оповестява за жертви или ранени. Бригадите “Езедин ал Касам” обявиха, че са отвърнали с ракети земя-въздух.

“Нашата противовъздушна защита отговори на ционистките военни самолети в небето на Ивицата Газа с ракети земя-въздух тъкмо в 01.35 ч. локално време във вторник сутринта”, разгласи организацията.

Този ход идва, откакто израелският министър-председател Нафтали Бенет съобщи, че Хамас е виновен за възходящото напрежение в Израел и Палестина.

Напрежението в палестинските територии е високо от началото на април на фона на многократните израелски акции за арести в Западния бряг.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР