Пълен блокаж на три от входно-изходните артерии на Пловдив сюрпризира

...
Пълен блокаж на три от входно-изходните артерии на Пловдив сюрпризира
Коментари Харесай

НАПРЕЖЕНИЕ: Протестът на превозвачите срещу Просто Киро затапи Пловдив! Блокирани са булеварди

Пълен блокаж на три от входно-изходните артерии на Пловдив сюрпризира водачите, видя кореспондент на „Марица“. Преди минути стартира митингът на транспортния бизнес, като километрични колони от тирове са позиционирани в посока градът под тепетата на Асеновградско шосе, Карловско шосе и Голямоконарско шосе.

Камионите са паркирани в две колони и са стотици. За водачите, които влизат в града, остава единствената опция да се движат в редица по един и да проявят самообладание.

Протестиращите от транспортния отрасъл веят български флагове, както и плакати с надпис „Скъпи горива = безценен самун!!!“. Веят се и флагове на Съюза на интернационалните превозвачи. Шофьори са се събрали в средата на колоните по трите входно-изходни артерии и люпят семки.

Пред публицисти Илия Костурски, член на УС на Съюза на интернационалните превозвачи, уточни главните претенции, поради които са и митингите дейности, а точно за период от шест месеца да отпадне биокомпонентата в горивата. Ако това се случи, по техни сметки бензинът ще падне автоматизирано с 10-15 стотинки на литър.

Второто им искане е да се понижи акцизът на горивата на половина, също за период от шест месеца. Транспортният отрасъл не приема и увеличение обсега на тол таксите до всички второкласни пътища. Иска и оставката на транспортния министър Николай Събев.

„Диалогът стана монолог, този монолог приключи със скандал“, разказа обстановката Костурски. Той уточни, че камионите ще останат през целия ден, което значи, че трафикът ще е неподвижен и че ще има доста изнервени зад кормилото.

„Ние нямаме никакви политически претенции и упоритости, не желаем да ни отъждествяват с политически групи. Не желаем да пада държавното управление. Искаме единствено да си свърши работата. Днес и на следващия ден протестираме, а в случай че не се вземат незабавни ограничения, това може да продължи доста дълго“, закани се Костурски.

Към този час трафикът е извънредно натоварен. Реакциите на опитващи те се да преминат водачи на коли са две – едните надуват клаксони в поддръжка на протестиращите, други пък сипят“ благословии“.

Полицаи контролират трафика за облекчение, само че все още задачата не е реализирана.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР