Палачинковата торта не е просто торта, а солено или сладко

...
Палачинковата торта не е просто торта, а солено или сладко
Коментари Харесай

Царска палачинкова торта

Палачинковата торта не е просто торта, а солено или сладко прелъщение от палачинки, които се редуват с най-разнообразни типове вкусна плънка. Добре е да извършите палачинките с квас, с цел да е по-плътен и богат усетът на тортата.

За тази цел са ви нужни петстотин грама пресято брашно, едно яйце, две чаени чаши и половина мляко, петдесет грама масло или маргарин, двадесет грама прясна или суха квас, една супена лъжица захар и половин чаена лъжичка сол.

Разбъркайте маята с една чаена чаша топло мляко, прибавете в сместа половината брашно от рецептата, покрийте с забрадка и оставете на топло място.

Когато сместа стартира да се надува и се усили два пъти в размера си, прибавете жълтъците, захарта, солта, маслото, а по-късно доста деликатно прибавете и останалото брашно и разбъркайте по този начин, че да няма бучки.

 Палачинки с Хайвер

Добавете останалото прясно мляко и разбъркайте. Оставете на топло. Когато тестото бухне, натиснете го с ръка. Повторете два пъти. Когато тестото бухне за трети път, прибавете разрушените на пяна белтъци и оставете на топло за петнадесет минути.

Изпържете палачинките върху нагорещен тиган, щедро намазан с олио или свинска мехлем. Изпържете палачинките от двете страни до златисто. Редете една върху друга в паница, като мажете всяка палачинка с късче масло.

Можете да извършите и бързи палачинки без квас. Смесете три яйца с двеста и петдесет мл прясно мляко, прибавете шест супени лъжици брашно, прибавете една супена лъжица олио, щипка сол и щипка захар и налейте 250 мл газирана вода.

Тестото би трябвало да е гъсто, само че течно. Може да добавите брашно, защото лъжиците на всички домакини са разнообразни по величина. За да извършите царска палачинкова торта, би трябвало да намажете всяка палачинка с червен хайвер и масло. След това притиснете най-горната палачинка, с цел да попие хайверът. Оставете да престои няколко часа в ледник и нарежете.

 Палачинки

Други плънки за солена палачинкова торта са сварени яйца, смесени с нарязан зелен лук, или пастет от черен дроб, или рачешки ролца с майонеза, пържена кайма с кромид лук, пържени гъби, сварен ориз със сос, пушена риба, сварени морски блага.

Сладката палачинкова торта може да бъде приготвена съгласно усета на всеки. Между палачинките може да намажете извара със захар или пък сладко по усет, а също по този начин сладко кондензирано мляко с нарязани орехи, мед, крем, късчета плодове, накиснати в гореща вода сушени плодове.

За да е съвършена палачинковата торта, можете да намажете най-горната палачинка с разрушено яйце и да сложите тортата за двадесет минути във фурната.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР