Пак сме на ръба на конституционните норми. Към момента решението

...
Пак сме на ръба на конституционните норми. Към момента решението
Коментари Харесай

Чобанов : ПП да обяснят защо с техния бюджет стигнахме дотук

Пак сме на ръба на конституционните правила. Към момента решението на държавното управление е вярно в сегашната обстановка. „ Продължаваме промяната “ тъкмо не би трябвало да упорстват за нов бюджет, би трябвало първо да обяснят с техния бюджет за какво стигнахме дотук, за какво се обрисуват дефицити над 11 милиарда лева следващата година и задължения над 15 милиарда Това съобщи депутатът Петър Чобанов от Движение за права и свободи.

„ Само за октомври имаме 1 милиарда недостиг, той се дължи най-вече на настоящото осъществяване на бюджета и настоящите разноски. Рискът е огромен и идва от това, че работодателските организации чакат мощен спад на приходите за идната година с над 15% по отношение на тази година. Има риск от криза, което значи, че ще се забави търсенето на наши артикули. Трябва да сме деликатни в тази обстановка, по тази причина би трябвало устойчиво болшинство “, счита той.

„ Докато не стигнем до миг, в който партиите проявят разсъдък да се сътвори болшинство, това е краткотрайно решение. Ще съобразим всички потребности на хората за зимата, само че приканвам партиите да седнат на масата и да основат болшинство, което да реши проблемите на народа.

" За нас е значимо ограниченията, които предложихме, да продължат да се извършват. Те са, с цел да сме сигурни, че поддръжката ще продължи и през зимните месеци “, сподели още той.

Той бе безапелационен, че Движение за права и свободи от няколко Народното събрание насам повтарят, че не би трябвало да се чертаят изкуствени червени линии, а би трябвало да има хомогенно болшинство: „ Като експертиза имаме какво да дадем, в никакъв случай не сме го крили. “
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР