Пача чорба е специфично ястие, което не се харесва на

...
Пача чорба е специфично ястие, което не се харесва на
Коментари Харесай

Хитринки при готвенето на пача чорба

Пача супа е характерно ядене, което не се харесва на всеки. Много хора се отхвърлят от тази вкусотия, тъй като мислят какво има в нея, а не за невероятния й усет. Все отново има и доста ценители на пача чорбата и те знаят тъкмо по какъв начин да я подготвят, тъй че да гали небцето им и да бъде вкусна.

Пача чорбата се подготвя от свински уши, крачета и бузи. Слагат се да се варят в солена вода. Най-добре е да се варят в тенджера под налягане, тъй като трудничко и постепенно се сваряват.

Ще Ви е нужен към един час откакто водата заври, с цел да се сварят добре най-много крачетата. Когато са добре разварени, обезкостяването ще е доста по-лесно и бързо. В някои предписания се прибавя и месце към пача чорбата.

Когато са добре сварени нарежете на дребни късчета свинските уши, бузите и обезкостените крачета. Нарязаното връщаме в тенджерата, в която са варени, и прибавяме дафинов лист, зърна черен пипер на усет (добавете повечко към 20 зърна) и сол на усет.

Оставяме на котлона да се вари още известно време. Дафиновият лист има способността да обезврежда неприятните миризми, да вземем за пример тази от кръвта. Затова е добре да не го пропускате, когато готвите пача супа.

В тенджерата можете да добавите счукан чесън с оцет и да оставите още известно време да се вари. Друг вид е да употребявате чесъна с оцета за фалшификация за към този момент готовата пача супа.

Пача чорбата можете да консумирате топла или студена под формата на желе.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР