П левен посрещна с грандиозно тържество на площад "Възраждане" олимпийските

...
П левен посрещна с грандиозно тържество на площад "Възраждане" олимпийските
Коментари Харесай

Грандиозно посрещане за олимпийските ни шампионки Ивет Горанова и Стойка Кръстева

П левен посрещна с грандиозно празненство на площад "Възраждане " олимпийските шампионки от Токио Ивет Горанова и Стойка Кръстева и техните треньори нощес.

"Този орден принадлежи на Плевен и на България ", съобщи каратистката Ивет Горанова пред хилядното голям брой, представена от Българска телеграфна агенция.

Тя напомни, че нейният път в спорта е почнал от Плевен и се поклони с признателност към всички, които имат принос за нейното израстване.

"Посветих медала си на своя треньор, с който ни чакат още доста нови провокации, добави тя. Спортният клуб ни построява като персони, по тази причина приканвам да се строят съвременни и модерни зали за подготовка ", акцентира Ивет.

"Този орден е за България и за българския народ ", съобщи боксьорката Стойка Кръстева.

"Хубаво е да се обединим като нация, да си подадем ръка и дружно да преборим всяка компликация, с цел да може България да бъде прелестно място, а децата - да спортуват ", добави тя.

Със сигурност спортът взема, само че и дава доста - следвайте фантазиите си и не се предавайте - те ще станат действителност, посочи златната медалистка и не пропусна да благодари за поддръжката на своя брачен партньор Борил Кръстев.

Кметът на Плевен поздрави шампионките и ги закичи с лаврови венци. В словото си той акцентира, че спортът би трябвало да бъде държавна политика, да се строят спортни зали и игрища, тъй като спортът е и източник на национализъм, който подтиква за триумфи и дава път в живота, образец, който следват поколенията.

Прозвуча химнът на България, национални песни и танци огласиха площада, а на огромни екрани бяха припомнени най-важните моменти от олимпийските победи на шампионките.

Специално за тях прозвучаха "Моя страна, моя България " и "Песен за Плевен " - архивни записи в осъществяване на именития Емил Димитров, роден в Плевен.

Златните медалистки бяха посрещнати с пита и мед, а на финала двете се хванаха на хорото на Северняшкия отбор за национални песни и танци, след което в небето над храма-мавзолей "Свети Георги Победоносец " изгря обилна заря.

Историческият монумент блестна в цветовете на националното знаме. Еуфорията на площада продължи до късно вечерта. Виждаха се доста деца от спортните клубове, пристигнали особено да се приближат до победителките, да се снимат и да си вземат подписи.

Плевен дълго ще помни това многолюдно и вълнуващо празненство, отдадено на своите победителки от олимпийските игри в Токио.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР