Овладяването на здравния пункт на Капитан Андреево е помогнало на

...
Овладяването на здравния пункт на Капитан Андреево е помогнало на
Коментари Харесай

От ПП намериха връзка между здравния пункт на Капитан Андреево и разпада на коалицията

Овладяването на здравния пункт на " Капитан Андреево " е помогнало на това Слави Трифонов да изтегли министрите си от кабинета. Това съобщи в " Денят стартира " депутатът от Политическа партия Росен Костурков, който е и зам.-председател на Комисия по земеделието, храните и горите. Той е убеден, че ще създадат всичко допустимо страната да продължи да управлява пункта " макар всичките закани и всичкият напън, който се оказва върху нас ".

" Между нещата има забележима връзка, тъй като напрежението в обединението стартира, когато не беше определен господин Каримански за началник на Българска народна банка, нещо което трябваше да бъде предотвратено, когато на Гроздан Караджов не му се дадоха пари на куп, с цел да ги даде на едни компании, които са част от мафията в България, само че финалната ескалация пристигна, когато ние на процедура овладяхме този пункт " Капитан Андреево ", сподели Костурков.

Заяви още, че колкото повече работят с Има Такъв Народ " излиза наяве, че има нечисти неща към тях ".

" Обвързаност с незаконния свят, обещания, които са давани къде да се разпределят пари. Това с фитосанитарния надзор на границата и каквото направи Абровски преди дни. Да не забравяме, че той е креатура на Мирослав Найденов, а тъкмо в неговите години тази скица беше основана. Не знам какви връзки има. Знаете към този момент се приказва за връзка сред Слави Трифонов и Таки. По тази линия работят службите. Това са нещата, които следим и гледаме логичен ", сподели Костурков.

От Политическа партия са разбрали, че към този момент не могат да работят с Има Такъв Народ, когато водачите им са почнали да не идват на съдружните препоръки, сподели депутатът.

По думите на Костурков това, което от 22 май се случва на границата, е това, което е трябвало да се случва през последните 10 години. Държавата, в лицето на БАБХ, на организация " Митници " и на Гранична полиция, си овладя пункта за фитосанитарен и здравен надзор на външната граница на Европейски Съюз.

" Преди това този пункт беше подарен на частна компания, обвързвана с лица от незаконния свят, която 10 години го ескплоатираше по метод, по който страната да няма надзор ", сподели Костурков.

Според него облагата на пункта е била от порядъка на 50 млн. на година - пари, които в последните 10 години са влизали в джобовете на една частна компания.

Договорът на компанията е изминал в края на ноември предходната година, само че в незабавен порядък, в нарушаване на няколко заповеди на министъра на земеделието, на 31 декември те подписват нов контракт със заместник-директор на БАБХ, който не е в пълномощията си за идващите 10 години. Това се хваща при започване на януари и до 20 май стартира битка за преодоляване на този пункт.

В момента паричният поток е от порядъка на 5 хиляди лв. на час към държавния бюджет, като от там минават приблизително сред 300 и 400 камиона, посочи Костурков.

Той призна още, че поради закани към инспекциите на здравния пункт зам.-министър Христанов има персонална защита. С персонална защита от през днешния ден е и изпълнителният шеф на БАБХ проф. Даскалов. Самият Костурков е получил предизвестие по телефона, а сътрудник от Народното събрание е бил непосредствено застрашен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР