В предстоящата кампания за избори за Европейски парламент (ЕП) очаквам

...
В предстоящата кампания за избори за Европейски парламент (ЕП) очаквам
Коментари Харесай

Радев: Очаквам съдържателен дебат за бъдещето на Европа, не черен пиар


В идната акция за избори за Европейски парламент (ЕП) чакам да чуем изчерпателен спор за бъдещето на Европа. Нека всеки, който претендира да съставлява България в Екологичен потенциал да съобщи ясни позиции по какъв начин ще способства и за напредъка на Европейски Съюз, само че и за отбраната на нашите национални ползи във връзка с огромните тематики.

Това съобщи президентът Румен Радев, който дружно с вицепрезидентът Илияна Йотова сервираха цветя пред Паметника на Незнайния боец във връзка отбелязването на 79 години от успеха над нацизма във Втората международна война.

" Нека не забравяме, че през днешния ден е ден на респект към дребното останали български ветерани, участници във Втората международна война, към хилядите българи, взели участие в тази война, към хилядите, дали живота си за успеха над нацизма ", сподели Радев и добави, че точно с помощта на тяхната всеотдайност се откри пътят към днешна мирна и обединена Европа.

Държавният глава прикани в Деня на Европа да си пожелаем и Европейски съюз (ЕС), който още по-активно се ангажира и способства още по-ефективно за развиването на държавите-членки, който продължава да гради своето единение върху правилата на демокрацията и мира. " Очаквам от Европейски Съюз да се ангажира по-активно с одобряването на демокрацията и на смазването на човешките права в страните от Западните Балкани, които обявиха своите упоритости за присъединение към Европейски Съюз ", акцентира той.

Радев прикани българските партии да положат систематични старания акцията за избори за народен парламент да не заглушава и не измества изцяло дебата за бъдещето на обединена Европа.

Снимка:БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР