Отворихме границите на България 2-3 седмици преди другите държави. Днес

...
Отворихме границите на България 2-3 седмици преди другите държави. Днес
Коментари Харесай

Борисов: Бяхме предпазливи и това ни се отплати

Отворихме границите на България 2-3 седмици преди другите страни. Днес гледах, че президентът на Франция Еманюел Макрон, канцлерът на Австрия Себастиан Курц, министър председателят на Испания Педро Санчес през днешния ден афишират неща, които ние преди 3-4 седмици сме ги създали. Бяхме внимателни и това ни се отплати. Българската иконимика и стопанство заработиха по-рано. Надявам се туристическият ни отрасъл да притегли българите на нашето Черноморие. А не с такава наслада да чакат днешното отваряне на границата ни с Гърция. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов, който инспектира дружно с регионалния министър Петя Аврамова скоростния път, който би трябвало да свърже автомагистрала " Хемус " с Видин. 

По думите му, би трябвало да се привлекат близо милион българи, които са решили да почиват в Гърция. " Важен е разговорът на туристическия отрасъл с хората. Редно ли е да даваме пари, а българите, платежоспособните изключително, да отиват в Гърция? Те би трябвало да популяризират и да поемат ангажимент към хората, че техният хотел е на ниска цена, рибата им е хубава и така нататък Не може да дадем парите на Северна България да ги дадем там. Държавният бюджет е един и на всички. Ако някой желае да съпостави стопанската система на България с Франция и Германия, скърбя. Важно е това, което се прави “, уточни още Борисов. 

В сряда би трябвало да влезе в Министерски съвет предлагането за разпределяне на пари на Рилския манастир за пречиствателната станция и строителството да стартира, стана ясно от думите на премиера. 

" Трябва да дадем на игумена на светата обител парите, с цел да стане на 100% чиста водата там. Другият понеделник – вторник можем да отидем до Рилския манастир да забележим по какъв начин ще се работи. Тази седмица ще си свършим това, което обещахме на игумена, и строителството може да стартира “, уточни той.

Борисов се зарече, че на пътя  Ботевград – Мездра няма да има кръгови, а ще има кръстовища на две равнища.

" Едното оборудване е към 15 - 20 млн. лева, което ще завиши цената. Ботевград – Мездра стане ли, нататък ще бъде по-леко и по-равно. Фирмите натрупаха опит и вършат оборудванията за по няколко месеца. Всичко се развива добре. Има голяма нова техника. Което сме дали обещание, ще стане. Можехме да създадем кръгови, само че щяха да се изтрепят хората. Затова ги стопирах и кръгови няма да има, а планът се оскъпи ", уточни министър председателят. 

Борисов продължи деня за инспекции с оглед и на ремонта на тунел " Витиня ".  Регионалният министър Петя Авармова подсети, че тунелът е затворен още от предходната година, защото се оказало, че има съществени градивни недостатъци в облицовките. 

Работещи на обекта рапортуваха на премиера, че ще има два пешеходни тунела сред двата ръкава на тунела и то по всички условия.

 

" Сериозна работа. Всичко - нова армировка, бетон ", разяснява Борисов. В отговор му рапортуваха, че се пробват да наваксат с работата поради пандемията.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР