Отворена връзка според най-простата дефиниция ,това е романтична връзка, която

...
Отворена връзка според най-простата дефиниция ,това е романтична връзка, която
Коментари Харесай

Отворена връзка? Дали е за вас

Отворена връзка съгласно най-простата формулировка,това е сантиментална връзка, която не е моногамна.

 

По принцип и на двамата сътрудници е позволено да имат интимни връзки или да излизат с други хора отвън главната си връзка. Това е тъкмо противоположното на моногамна връзка, при която двама души се срещат извънредно един с различен.

 

Важно е да се разграничи немоногамията по взаимно единодушие от неверността. В този случай интимността с други хора не е невярност, тъй като се случва с разрешението на главния сътрудник, а не зад тила му.

 

 Отворена връзка правила за взаимоотношения

 

Всяка сантиментална връзка би трябвало да има някои правила – кое е добре и какво не е задоволително при никакви условия.

 

Но това е още по-значимо в една отворена връзка. И вие, и вашият сътрудник би трябвало да се споразумеете за нещата, които сте подготвени да толерирате – т.е., в случай че не желаете да превърнете това в една огромна неразбория, която е обречена на неуспех.

 

Въпреки че си има своя история, ето някои от главните правила, с цел да може този вид връзка да работи.

 

 Съгласие

 

Нека стартираме с най-очевидното и в това време най-важното главно предписание: и двете страни би трябвало да са 100% сигурни, че това е, което желаят. – никой няма да си намерения, че сте ханжа, че не сте добре с този вид връзка.

 

 

 

Интимни граници в отворената връзка

 

Консенсусната немоногамия не може да бъде допустима без двамата сътрудници да дефинират някои съществени граници във връзка с интимните си действия с други хора. Какво е задоволително и какво не?

 

Разбира се, би трябвало да започнете с предпоставката, че и двамата ще бъдете изцяло почтени и ще се придържате към договорката.

 

Някои двойки са съгласни, че целувките, гушкането или оралният секс не са допустими за страничните им връзки. Всичко това зависи от това, което вие и вашият сътрудник желаете и можете да се справите. Това, което е от решаващо значение тук, е да се обсъдят нещата в елементи, преди да се ангажирате с каквито и да било полови практики с други хора.

 

Безопасна фамилиарност

 

Когато имате деен съкровен живот, е задължителена. Това също е нещо, което би трябвало да се разиска, преди да се занимавате с каквито и да било действия отвън връзката ви. Запомнете – тук не сте виновни единствено за здравето си – вие сте виновни и за колегата си.

 

 

 

Времеви граници

 

Едно от разпоредбите за отворени взаимоотношения е и за времевите граници. Важно е да настроите времето, което и двамата ще прекарвате с новите си сътрудници, както и времето, което ще прекарвате един с различен.

 

Имайте поради, че вашият главен сътрудник постоянно би трябвало да е преди всичко. Следователно, никога не би трябвало да го пренебрегвате единствено тъй като харесвате някой различен повече в един миг.

 

 

 

 Емоционални граници

 

Същото важи и за прочувствените граници. Може да звучи неуместно някой да ви каже дали ви е разрешено да се влюбите в различен човек или не.

 

В множеството случаи това е нещо, което не можете да контролирате толкоз, колкото бихте желали – най-малко множеството хора нямат тази дарба. Тези насоки са доста по-трудни за установяване за разлика от интимните или времевите.

 

Как можеш да решиш, че ще харесаш някой различен, само че няма да се влюбиш? Къде е тази мислена граница?

 

Отново, изборът е напълно ваш. На двама ви е разрешено да настроите динамичността на връзката си съгласно вашите прочувствени и  нужди.

 

 Отворена връзка

 

Комуникацията е ключът към всяка здрава връзка – без значение за коя сантиментална връзка приказваме. Независимо от това, отворената връзка е изключително значима за отворените взаимоотношения.

 

И вие, и вашият сътрудник би трябвало да сте 100% почтени по отношение на вашите усеща, упования, и условия. Трябва да можете да съобщите всичко, което желаете и не желаете, и да сте изключително ясни по отношение на нарушителите на договорката.

 

 

Правилните аргументи

 

Трябва да се запитате: Защо влизам в този тип връзка? Разбирате ли, в случай че го извършите по неверни аргументи, не можете да очаквате нещо положително да излезе от това, нали?

 

Дали тъй като ви липсват полови действия с други хора? Дали тъй като желаете да подправите нещата вкъщи?

 

Дали тъй като вие и вашият сътрудник имате разнообразни равнища на либидо? Дали тъй като желаете да изследвате своята половост и да подобрите половия си живот?

 

Или тъй като чувствате, че сте изцяло способни да обичате други хора, без това да заплашва?

 

Дали тъй като смятате, че моногамията не е нищо друго с изключение на обществена идея, която не подхожда на връзката ви, или може би я смятате за неестествена?

 

Това са всички най-честите аргументи хората да вземат участие в немоногамия по взаимно единодушие. И никой не може да оспори нито една от тях.

 

Но в случай че решите да опитате отвореени връзки, тъй като желаете да спасите връзката си, която е обречена на неуспех, да накарате колегата си да ревнува, или тъй като сте престанали да го обичате (или към този момент не сте привлечени от него), евентуално няма да се получи.

 

 

 

Чувство на ревнивост

 

Накрая, въпросът, който всички задават: Как да избегнеш в немоногамна връзка?

 

Виж, ти си човек. Естествено е, че ще се бориш с възприятието на ревнивост.

 

Въпреки това не всички сме идентични. Ако това е нещо, с което можете да се борите, отворените връзки са подобаващи за вас. От друга страна, в случай че ревността ви стартира да ви обзема и стартира да въздейства на връзката ви, това е, че това не е за вас.

 

 

 

Как да се преборим?

 

Първата стъпка в оправянето с ревността е й. Приемете го като нещо изцяло обикновено и не се обвинявайте, че не сте добър в това незабавно.

 

След това бъдете почтени с колегата си за възприятията си. Запомнете: отворената връзка е ключът.

 

Следващата стъпка е да извършите всичко допустимо, с цел да ревизирате си. Защо се чувствате по този начин? Опитайте се да го анализирате и да откриете първопричината.

 

 

 

Работи ли една отворена връзка?

 

Никой не може да ви даде отговор на този въпрос, тъй като всеки случай е неповторим. Една отворена връзка несъмнено може да работи (в края на краищата има доста примери) при някои условия и множеството от тях са упоменати нагоре.

 

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР