Отвикнали сме от нормалното позициониране на политическите сили в парламентарното

...
Отвикнали сме от нормалното позициониране на политическите сили в парламентарното
Коментари Харесай

Любомир Стефанов: Отвикнали сме от нормалното позициониране на политическите сили в парламента

Отвикнали сме от естественото позициониране на политическите сили в парламентарното пространство. Това съобщи пред политологът Любомир Стефанов.

" През последната година и половина бяхме в една безкрайна предизборна акция и в този момент, когато виждаме Народното събрание да прави някаква работа – да се структурира и да обяснява пътя пред себе си, това се интерпретира като бетониране във властта. Тези тълкования ми се костват пресилени. На този стадий наподобява, че посоката е уцелена. Важно е дали ще се напише това прословуто съдружно съглашение ", разяснява той.

Политологът означи още, че Демократична България няма нито едно председателско място в парламентарните комисии.

Стефанов счита, че ГЕРБ е в позицията да загуби част от локалната власт.

" Каквото и да завоюва Политическа партия, това е облага за тях. На тази партия ѝ липсва локално посланичество ".

Той уточни, че от ГЕРБ тестват настройки.

" София е забавен град. Ще има конфликт, само че той няма да докара до раздор в обединението ".

" Кампанията на Васил Терзиев стартира по-рано, тъй като е чужд като политик. Тя би трябвало да го показа в едно по-различно амплоа – на държавник с визия и планове за осъществяване на управнически стратегии. Миналото на част от роднините му ще бъде проблем за някои столичани, само че той не е нито татко си, нито дядо си. Говорим за нов морал в политиката и е реалност, че Терзиев не крие нищо ".

Стефанов изясни и въздействието, което може да има отхвърлянето на референдума на " Възраждане " върху последователите на партията.

" Това води до затвърждаването на разказа, че има задкулисие, което е против волята на жителите. От друга страна причините на Народното събрание и на юристите бяха повече от ясни. Никой не си помисля да отхвърля правото на българските жители да изискват провеждането на референдум, само че " Възраждане " подведоха тези хора и не им обясниха нищо ".

Не сме дали на това държавно управление и 100 дни толеранс, подсети политологът и изясни, че акад. Денков се движи в вярната посока.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР