Отварят хуманитарен коридор от Египет Израел, с посредничеството на Египет

...
Отварят хуманитарен коридор от Египет Израел, с посредничеството на Египет
Коментари Харесай

Израел прекратява временно военните действия в южната част на Ивицата Газа

Отварят филантропичен кулоар от Египет
Израел, с посредничеството на Египет и Съединени американски щати, се съгласили за краткотрайно преустановяване на огъня в южната част на Газа от 9.00 ч. тази заран, заяви " Гардиън ", представени от БГНЕС.

Целта е Граничен контролно-пропусквателен пункт Рафа да бъде отворен до 17:00 българско време през днешния ден, за филантропичната помощ от египетската страна на границата да стигне до Газа.

Потърсени за удостоверение, израелската войска и посолството на Съединени американски щати в Израел не разясниха примирието.

Припомняме, че стотици метрични тонове помощи от няколко страни са арестувани на Синайския полуостров в Египет в продължение на дни в очакване на съглашение за безвредното им снабдяване в Газа и евакуацията на някои притежатели на задгранични паспорти през пропускателния пункт Рафах.

" Рафах ще бъде отворен още веднъж. Заедно с Организация на обединените нации, с Египет, с Израел и с други страни вкарваме механизъм, посредством който помощта да бъде доставена и да стигне до хората, които се нуждаят от нея ", съобщи по-рано тази заран държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен след среща с египетския президент Абдел Фатах ас Сиси.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР