Отварянето на стадионите за публика не е решение, което министърът

...
Отварянето на стадионите за публика не е решение, което министърът
Коментари Харесай

Кралев: Ако има шанс, ще отворим стадионите

" Отварянето на стадионите за аудитория не е решение, което министърът на спорта може да вземе самичък. Знаете, че постоянно съм бил най-големият лобист за спорта. Все отново би трябвало да сме рационални и здравето на хората ни е приоритет. Полагаме старания, изчакваме здравните управляващи да проучват обстановката и в случай че има опция, в случай че обстановката е подобаваща, ще отворим стадионите " - това разяснява пред БНР в Русе министърът на спорта Красен Кралев. В крадунавския град той ще е лидер на листата на ГЕРБ. Според Кралев аудитория би трябвало и за други огромни надпревари - да вземем за пример, за художествената гимнастика.

" Ние се стараем в условия на пандемия да организираме по необикновен метод доста тежки надпревари. Ще бъдем домакини на олимпийската подготовка по битка. И там ще ни би трябвало аудитория. Водим договаряния с Международния олимпийски комитет да поемем семейството на олимпийската подготовка по бокс. Ако Лондон откаже, евентуално ще ни я дадат на нас. И там ще ни би трябвало аудитория. Но би трябвало да се съобразим с мнението на лекарите, тъй като на следващия ден те са на първа линия, те отнасят най-голямата тежест в битката с ковид. Трябва да имаме малко по-голямо самообладание. Виждате, че надпреварите в цяла Европа се организират без аудитория, а на доста места се анулират ", сподели Кралев.

По думите му България е една от страните, които имат детайлно създаден проект, съблюдават се прецизно противоепидемични ограничения, а в това време се дава опция да се организират огромни надпревари.

" И аз желая да отивам на спортни събития дружно с почитателите. Още малко самообладание и мисля, че и този проблем ще бъде позволен ", сподели Кралев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР