Оттук нататък България трябва много по-твърдо да защитава своите позиции

...
Оттук нататък България трябва много по-твърдо да защитава своите позиции
Коментари Харесай

Лиляна Павлова: България няма да спре работата с евроинтеграцията на страните от Западните Балкани

Оттук нататък България би трябвало доста по-твърдо да пази своите позиции в региона на кохезионната политика, миграцията, бюджета. Това сподели министърът за българското европредседателството Лиляна Павлова, което в събота алегорично беше предадено на Австрия, в предаването "Неделя 150 " по БНР. Тя съобщи, че България няма да спре работата с евроинтеграцията на страните от Западните Балкани.

"Охранявайки по един невиждано добър метод външната граница на Европейски Съюз, ние ще би трябвало да продължим да работим за прекъсване на незаконния трафик. За всички тези ограничения, за които и в този момент водачите се договориха за предприемане на връщане в страните от генезис на тези, които са хванати - и незаконни мигранти и тези стопански мигранти, които се възползват от вълната. Ако желаеме Балканите да се интегрират и това е част от Софийската декларация, която бе призната на срещата на върха тук в София, би трябвало институционална промяна, налагане върховенството на закона и планове, свързани с поддръжка промени на институциите ", сподели още министърът.

Павлова добави: В кохезионната политика за нас е значимо да удържим предлагането за нарастване бюджета за България. Намалението на бюджета в селскостопанската политика за България е в 0,0 %, което е ужасно. Сега би трябвало да го удържим. Увеличението на парите, които България ще има опция да получи по линия на миграционната политика, тъй като сме външна граница, е доста огромно. Ние също доста добре би трябвало да обосновем тъкмо тематиката по новия метод и новата философия в опазването на външните граници.

На въпрос с какво ще се занимава след края на българското европредседателство Павлова отговори, че за нея не е самоцел да бъде министър, само че не изключи опцията да продължи професионалния си път на европейски терен.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР