Отстраненият по политически причини и без официални мотиви от служебното

...
Отстраненият по политически причини и без официални мотиви от служебното
Коментари Харесай

Уволненият незаконно от Гълъб Донев - шеф на КЗП сезира прокуратурата

Отстраненият по политически аргументи и без публични претекстове от служебното държавно управление ръководител на Комисията за отбрана на потребителите Иван Френкев потвърди, че е махнат нелегално и изиска да бъде възобновен на поста. Той е изпратил писма до служебния министър председател Гълъб Донев, до служебния министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов, до прокуратурата и до основния секретар на Министерски съвет писмо, в което упорства да бъде анулирано решението за уволнението му и той да бъде върнат отпред на КЗП дружно с уволнените с него членове Николай Мравов и Велина Великова.

Френкев бе отхвърлен през септември предходната година без да му бъдат предоставени публични претекстове, само че в медийни изявления бе оповестено, че е заменен поради неналичието на магистърска степен.

В писмата си до премиера, министъра и основния прокурор някогашният ръководител на КЗП дава копие от дипломата си от чужбина за „ Магистър по бизнес администрация, която е приета от способния орган в България - Национален център за информация и документи.

В писмото си до институциите Френкев написа, че ползва копие от дипломата си, макар че за поста ръководител на КЗП не се изисква признание на магистърска степен, тъй като специалността не попада в листата с контролираните специалности. Той припомня и че до този миг никоя институция не е желала такова от него.

„ Наличието на Диплома за просветително – квалификационна степен „ Магистър по бизнес администрация “, удостоверява обстоятелството, че и към датата на назначението ми и към датата на освобождението ми аз давам отговор на изискването, сложено в член 165, ал.5, т. 2 от Закон за отбрана на потребителите. Оттук се постанова единствения вероятен извод, че взетото от Министерски съвет на Република България Решение № 679 / 19.09.2022г. за анулация на Решение № 331 от 25.05.2022г. на  Министерски съвет на Република България е безусловно незаконосъобразно и голословно “, написа в писмото си Френкев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР