Отстоявайте себе си, без да обиждате и да бъдете груби!

...
Отстоявайте себе си, без да обиждате и да бъдете груби!
Коментари Харесай

Как да реагирате, когато срещу вас стои груб човек?

Отстоявайте себе си, без да обиждате и да бъдете груби!

Винаги можете да отбраните личното си мнение, без да прибягвате до груби думи или да унижавате някого.

Няма идеални хора – всекидневно се сблъскваме с несъгласия, грубостта на другите хора, от време на време можем да обидим някого, а от време на време някой да обиди нас. Винаги би трябвало да сте готови да защитавате личните си ползи и мнение, само че можете да го извършите елегантно и без потреблението на обиди или груби думи.

Отстоявайте себе си, без да псувате и да повишавате звук!

Фраза номер 1: “Благодаря! ”
Когато човек съзнателно ни наскърбява или употребява нецензурни изрази, той го прави, с цел да засегне достолепието ни. Той чака да избухнем и да покажем отрицателна реакция. Енергийните вампири обичат да обменят негативизъм. Тук обаче си коства да се запитате: подготвен ли съм да угодя на човек, който е противен за мен?

В този случай е най-добре просто да кажете „ благодаря “ и да игнорирате събеседника, даже можете да се обърнете и да си тръгнете. Това ще бъде най-голямото отчаяние за енергийния върколак, който се е опитал да ви обиди.

Фраза номер 2: “Какво искаш да чуеш в отговор? ”
Ако би трябвало да информирате събеседника, че натискът му върху вас е несъответствуващ, просто задайте този въпрос. Този тип операция ще накара индивида да се огледа в профил. Човекът стартира да мисли за това, което е споделил и какво в действителност е желал да реализира. Има огромна възможност съперникът ви да не даде отговор, тъй като просто ще изпадне в подозрение. И можете да започнете прям диалог на този стадий, с цел да обсъдите проблемите рационално и да постигнете консенсус.

Фраза номер 3: ​​ ”Какво те кара да казваш такива думи? ”
По този метод ще покажете, че не сте враждебно настроени, изпитвате съпричастност, само че се пробвате да постигнете правдивост. При спор съперникът не чака, че някой се пробва да го разбере и това незабавно го изважда от равновесие.

Ако съперникът ви може да уточни аргументите за спора и за какво е толкоз неприятелски, можете да се разберете по-бързо.

Но, в случай че вашият събеседник не е в положение да даде съответен отговор, можете да приемете за удостоверение, че враждебността му е доста по-важна за него самия, в сравнение с за вас.

Фраза номер 4: “Защо постоянно си толкоз отрицателен? ”
Понякога човек не вижда какъв брой отрицателни страсти предава на другите. Постоянно неодобрение, разногласия, кавги, грубости – нормално това отношение към живота е не поради външния свят, а поради вътрешни проблеми. Ако установите, че непрекъснато се сблъсквате с неучтивост от страна на индивида, то този въпрос е превъзходен метод да разбере, че казусът е в него.

По този метод ще покажете пътя към истината, може би това ще го накара да намерения и да реши личните си проблеми.

Фраза номер 5: “Да поговорим за това на следващия ден! ”
Не се поддавайте на провокация и не показвайте експанзия или неприязън в отговор. Ако разбирате, че страстите са отвън надзор и към този момент не можете да се сдържате, по-добре е да отстъпите, да извършите краткотрайна крачка обратно. Често можем да кажем нещо обидно, за което след това ще съжаляваме. Но тази фраза ще ви помогне да избегнете неприятности, дава ви опция и време да се успокоите. Ако грубостта на някого е предизвикала мощна прочувствена реакция, няма нищо срамно в това. Срамна може да бъде единствено обстановка, в която позволявате на тези страсти да ви подлудят дотам, че да кажете или да извършите нещо, за което по-късно ще съжалявате.

Вижте още: Мини сладкиши с ванилов крем

Човекът чака прочувствена реакция от вас, а в подмяна получава самобитно огледало, в което вижда непривлекателното си лице.

Какви изречения употребявате по време на разногласия?

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР